Fırsat Vermemeliyiz...

Deprem, yangın, sel gibi afetleri yaşayan bölgelerdeki çalışmalar, iktidar tarafından ve iktidara yakın çevrelerce olumlu bulunur ve takdir edilirken muhalefet ya da Ak Parti'ye karşı çevrelerce eleştiriliyor.

Fırsat Vermemeliyiz...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce de bu durumu izale etmek amacıyla;  "Afet bölgesindeki iftira ve dezenformasyonlar, oradaki insanlarımızı hiç düşünmeden ve hız kesmeden devam etmektedir" açıklamasında bulunmuş.

Bakan Yardımcısı İnce, sosyal medya hesabından Bozkurt’un kaymakamının görevden alındığına dair yapılan haberlere ilişkin açıklama yaptı.

 İnce, yaptığı paylaşımda, "Afet bölgesindeki iftira ve dezenformasyonlar, oradaki insanlarımızı hiç düşünmeden ve hız kesmeden devam etmektedir. Yapısal hasarlı afetlerde, bu konularda tecrübesi olan kaymakamlar görevlendirilir. Bozkurt Kaymakamlığı’na da Kemaliye Kaymakamı iken Elazığ depreminde ve bir yıldır, sel felaketi yaşanan Dereli’de görevlendirilen Kaymakam Murat Atıcı, daha önce bu konulardaki tecrübesine binaen görevlendirilmiştir" ifadelerini kullandı.

Bozkurt Kaymakamı ile Dereli Kaymakamı'nın karşılıklı becayiş uygulaması yaptığını belirten Bakan Yardımcısı İnce, "Bunu farklı bir şekilde değerlendirmek gayri ahlakidir" açıklamasında bulunmuş.

Yapılan, sel ve heyelan afetini daha önce yaşamış ve olumsuzlukları giderme noktasında tecrübe edinmiş bir kaymakamı Bozkurt halkının mağduriyetlerini daha kısa sürede çözecek bir ismin kaymakam olarak atanması, mevcut kaymakamın da daha önce seli yaşayan Dereli ilçesine atanması.

Burada bir başarısızlık yok. Deneyim, tecrübe ve serinkanlılığın halka hizmete yansıtmak noktasında bir devlet aklı ve doğru bir uygulama var.

Son yıllarda ülkemizde meydana gelen her olay ve afetlerden sonra belirli bir kesim kaos yaratarak insanlar arasında huzursuzluk çıkarmaya çalışıyor.

Yaşanan bir olayda insanlar arasında ayrımcılık ve belli bir kesim üzerinden kavga çıkarma çabaları. Diğer bir yandan her afetten sonra devletimizin yeteri kadar destek olmadığı yönünde kasıtlı açıklamalar. Yapılan bu kaos çabaları ülkemizin iyiliğine değil karanlık odakların değirmenine su taşıma çabalarıdır.

Hepimiz uyanık ve dikkatli olmalıyız. Acılarımız üzerinden kendilerine prim sağlayan kesimlere fırsat vermeden, aykırı medya ve sosyal medya sitelerinden üretilip kasten paylaşılan yalan yanlışlarla bilgi kirliliğine karşı uyanık olmalı ve ülkemize sahip çıkmalıyız.