Fırat Üniversitesini İlk 10'a Yerleştiren Rektör Göktaş Yeniden Başvuru Yaptı

Göreve başladığı günden bu yana Fırat Üniversitesi'ne adeta altın çağ yaşatan, Üniversiteyi Türkiye'de 209 Üniversite arasında ilk 10'a yerleştirmeyi, dünyada ise ilk 1000'e yerleştirmeyi başaran Üniversitenin Araştırma Üniversitesi seçilmesi ve TÜBİTAK Öğrenci projelerinde Türkiye birincisi olması noktasında büyük gayretleri olan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'ın, rektörlük için yeniden başvuru yaptığı öğrenildi.

Fırat Üniversitesini İlk 10'a Yerleştiren Rektör Göktaş Yeniden Başvuru Yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yükseköğretim Kurulu’nun Fırat Üniversitesi dahil 16 üniversite için rektör adaylığı başvurularının başlamasının ardından Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş yeniden rektörlük başvurusunu yaptı.

Yükseköğretim Kurulu geçtiğimiz günlerde Fırat Üniversitesi dahil 16 üniversite için rektör adaylığı başvurularını kabul etmeye başlamıştı. Bu kapsamda Fırat Üniversitesinin mevcut rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş yeniden rektörlük için resmi başvurusunu gerçekleştirdi.


4 YILDA SAYISIZ BAŞARI

14 Ağustos 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından göreve atanan Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, geçtiğimiz dört yıldan bu yana Rektörlük görevini yürütüyor.

Görev süresi boyunca başarılı çalışmalara imza atan Rektör Göktaş, Fırat Üniversitesi’nin 2021 yılında Araştırma Üniversitesi olması ve Dünya Üniversiteleri Etki Sıralamasında 601-800 bandında yer almasında yoğun gayret gösterdi.

Son olarak Prof. Dr. Fahrettin Göktaş döneminde proje bazlı çalışmalara ağırlık veren Fırat Üniversitesi akademisyenlerine TÜBİTAK tarafından koordine edilen COST Aksiyonlarında 178 görev yaparak başarılı olmaları nedeniyle ödül töreni düzenlenmişti.

ŞEHRE MİLYONLARCA TL’LİK YATIRIM

Hem pandemi, hem de deprem süreçlerine rağmen Fırat Üniversitesi’nin yeni hastane binasının ödeneği başta olmak üzere çok sayıda yeni bina ödeneğini almayı başaran Rektör Prof. Dr. Göktaş, dört yıllık süreçte şehre milyonlarca TL’lik yatırım yapılmasına vesile oldu.

Son 4 yılda özellikle diğer şehirlerin örnek gösterdiği Fırat Üniversitesi bu süreçte adeta altın çağını yaşadı.