Fırat Üniversitesi Teknoloji Ar-Ge Topluluğundan Büyük Başarı

Başak MERAL GÜNDÜZ/Fırat Üniversitesi Teknoloji Ar-Ge ve Girişimcilik Öğrenci Topluluğu 2021 BP Gelişim Seninle Sosyal Projeler Yarışmasında 'Gelecek Nesillere Su Bilinci Kazandırma Projesi ile elementleri geçerek hibe alan 9 öğrenci topluluğundan biri oldu.

Fırat Üniversitesi Teknoloji Ar-Ge  Topluluğundan Büyük Başarı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HİBE ALAN 9 ÖĞRENCİ TOPLULUĞUNDAN BİRİ OLDUK

Topluluk Akademik Danışmanı Prof.Dr.Bahar DEMİREL yaptığı açıklamada,”Türkiye tarafından, gençlerin kendilerini geliştirmelerine yardımcı olmak için tasarlanan “Gelişim, Seninle”, gençlerin içinde bulunduğumuz çağın gerektirdiği yetkinliklerle gelişimlerine katkı sağlarken, iş dünyasına hazırlanmalarına da yardımcı olacak bir sosyal sorumluluk projesidir. Toplamda 250 öğrenci topluluğu projeden yararlanmıştır.Proje kapsamında düzenlenen 2021 BP Gelişim Seninle Sosyal Projeler Yarışmasına 42 öğrenci topluluğu katılmıştır. Biz Fırat Üniversitesi Teknoloji Ar-Ge ve Girişimcilik Öğrenci Topluluğu olarak, bu yarışmada 9 öğrenci topluluğundan biri olduk.''Gelecek Nesillere Su Bilinci Kazandırma Projesi'' ile elementleri geçerek hibe alan öğrenci topluluklarından biriyiz”dedi.

BU PROJEYLE SU TÜKETİMİ BİLİNCİNİ ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ

Prof. Dr.Bahar Demirel,”Dünya nüfusu gün geçtikte artmakta aynı zamanda birçok problemleri de beraberinde  getirmektedir.  Bunlardan en önemlisi de kuraklıktır. Biz bu projemizle su tüketimi bilincini arttırmayı hedefliyoruz.  Projeyi hazırlayan öğrenciler  uzman kişilerden eğitim alacak . Daha sonra bu eğitimi  seçilen okullarda  10 -14 yaşları arasındaki ögrencilere ve velilerine konferans verecektir. konferansımızı daha akılda kalması için görsel ve deneysel etkinlikler yapılacaktır.  Böylelikle su tüketimi bilinci oluşmasını hedefliyoruz.Topluluk olarak yaptığımız çalışmalarda her zaman öncelik verdiğimiz üniversitemizi ulusal alanda temsil etme görevimize bu proje kapsamında da devam edeceğiz. Üniversitemizi temsil ederek yarışmada başarı sağlayan üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını diliyorum”dedi.

Projede  başarı sağlayan öğrenciler:

Ahmet Öztürk 

Büşra Bolat 

Çağatay Yılmaz

Ebru Dinç

Fatma Papatya

Fatma Sezgin

İkranur Efşan Bağcı

M. Kürşat Keskin

Sami Özlü   (Bülten Haber)