Fırat Üniversitesi'nin TEKNOFEST Başarıları Devam Ediyor

Fırat Üniversitesi öğrencileri, mezunları ve akademisyenlerinin yer aldığı takımlar TEKNOFEST 2021'de önemli başarılar elde etti. 2021 yılında Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen TEKNOFEST'e çeşitli alanlarda finallere kalan projeler yapılan değerlendirmeler sonucunda ödül almaya hak kazandılar.

Fırat Üniversitesi'nin TEKNOFEST Başarıları Devam Ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Roketsan desteği ile Tuz Gölü’nde gerçekleştirilen roket yarışmaları sonucunda orta irtifa kategorisinde Elazığ İpekyolu Gençlik Merkezi işbirliğinde Doç. Dr. İlyas Somunkıran danışmanlığında katılan “İpekyolu Roket” takımı ikincilik ödülü ile birlikte En İyi Takım Ruhu ödülünü aldı.  

Elazığ OSB İnovasyon Merkezi işbirliğinde yüksek irtifa kategorisinde Doç. Dr. Haşim Pıhtılı danışmanlığında yarışmalara katılan “Troket” takımı üçüncülük ödülünü alma başarısını gösterdi.

Dr. Öğretim Üyesi Burak Tanyeri danışmanlığında Elazığ Belediyesi İşbirliğinde sürü İHA kategorisinde yarışlara katılan “Uçan Andalar” takımı üçüncülük ödülü ile yarışmayı tamamladı.

Prof. Dr. Abdulkadir Şengür danışmanlığında Savaşan İHA kategorisinde en iyi takım ruhu ödülünü “Gökyüzünün Mühendisleri” takımı alma başarısını göstermiştir.

Prof. Dr. Ali Rişvanlı ve Dr. Öğretim Üyesi Burak Tanyeri’nin buluş sahibi olduğu patent Tarım Teknolojileri dalında ikincilik ödülüne layık görüldü.

TEKNOFEST 2021 içerisinde gerçekleştirilen ISIF’21 buluş fuarı yarışmalarında Fırat Üniversitesi’nin sahibi olduğu 5 patent madalya almaya hak kazandı.

Prof. Dr. Ali Rişvanlı ve Dr. Öğretim Üyesi Burak Tanyeri’nin buluş sahibi olduğu patent “Altın Madalya”, Dr. Öğretim Üyesi Beyda Taşar, Prof. Dr. Oğuz Yakut ve Prof. Dr. Arif Gülten’in buluş sahibi olduğu patent “Gümüş Madalya”, Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu’nun buluş sahibi olduğu iki patent “Gümüş Madalya”, Prof. Dr. Erhan Akın’ın buluş sahipleri arasında yer aldığı patent “Bronz Madalya” almaya hak kazandı.

TEKNOFEST 2021 ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Türkiye’nin yerli ve milli teknoloji hamlesinin en önemli gösterim alanı olan TEKNOFEST 2021’in ülkemizdeki teknoloji alanında verilen desteklerin sonuçlarının görülmesi açısından çok önemli bir gösterge olduğu ifade etti. 

Yarışmaya katılan bütün takımları tebrik eden Rektör Prof. Dr. Göktaş, Fırat Üniversitesi olarak kurumlar arası işbirliğine önem verdiklerini, elde edilen başarıların özellikle Fırat Üniversitesi’nin mühendislik ve fen alanlarındaki akademik birikimin sonucu olduğunu iletti. 

Fırat Üniversitesi’nin dolayısıyla Elazığ’ın uluslararası sıralamalarda mühendislik alanında İstanbul ve Ankara’dan sonra en başarılı 3. il olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Göktaş, 50 bin kişilik büyük bir aile olan Fırat Üniversitesi’nin ülkemizin gelişmesine sunduğu katkının artarak devam etmesi için yönetim olarak gereken bütün desteği vermeye devam edeceklerini belirtti. 
 

Fırat Üniversitesi'nin TEKNOFEST Başarıları Devam Ediyor
Fırat Üniversitesi'nin TEKNOFEST Başarıları Devam Ediyor
Fırat Üniversitesi'nin TEKNOFEST Başarıları Devam Ediyor
Fırat Üniversitesi'nin TEKNOFEST Başarıları Devam Ediyor