Fırat Üniversitesi'nde Rektör Adayı Sayısında Ciddi Bir Düşüş Yaşandı

Fırat Üniversitesi rektör adaylığı müracaatı bugün 17.00 itibariyle tamamlandı. Bir önceki seçimlerde 62 adayın yarıştığı Fırat Üniversitesi'nde bu dönem aday sayısında ciddi bir azalma olduğu bunda da mevcut Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'ın başarılı bir yönetim sergilemesinin etkili olduğu değerlendirildi.

Fırat Üniversitesi'nde Rektör Adayı Sayısında Ciddi Bir Düşüş Yaşandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

25 Haziran tarihinde başlayan Fırat Üniversitesi Rektör adaylığı başvuruları bugün itibariyle sona erdi.

2020 yılında Fırat Üniversitesi’ne Rektör olarak atanan ve atandığı günden itibaren Üniversitenin başarılarında gözle görülür bir artışın yaşanmasına vesile olan Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş rektörlük için tekrar başvuru yapmıştı.

AKADEMİK ÇEVRELER YAPILAN ÇALIŞMALARDAN MEMNUN

Elazığ Depremi, pandemi süreci ve Kahramanmaraş Merkezli depremlere rağmen oldukça önemli çalışmalara imza atan Fırat Üniversitesi’nin Araştırma Üniversitesi seçilmesi, Türkiye’de ilk 10’a yerleşmesi, TÜBİTAK’ın bazı proje yarışmalarında Türkiye birinci olmasının yanı sıra 12,5 Milyar TL’lik yatırımı Fırat Üniversitesi’ne kazandıran, 800 yataklı yeni hastane binasının ödeneğini alan Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın bu başarısı süreç içerisinde akademik çevrelerinde takdirini topladı.

REKTÖR ADAYI SAYISI 62’LERDEN 15’LERE DÜŞTÜ

Öyle ki geçen rektörlük atamalarında 62 adayın yarıştığı Fırat Üniversitesi’nde bu dönem rektör adayı sayısı oldukça düştü. Fırat Üniversitesi Rektörlüğü’ne aday müracaatında bulunan akademisyen sayısının 15 ile 20 arasında olduğu öğrenildi. Rektör adayı sayısının 62’lerden 15’lere düşmesinde mevcut Rektörün başarılı çalışmalarının etkili olduğu değerlendiriliyor.