Fırat Üniversitesi'nde Derece ve Tez Ödülleri Töreni Düzenlendi

2023 – 2024 eğitim ve öğretim döneminde Fırat Üniversitesi'nde Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarını derece ile bitiren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

Fırat Üniversitesi'nde Derece ve Tez Ödülleri Töreni Düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa; Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Armağan Yazıcı, Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu,

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Prof. Dr. Soner özgen, Genel Sekreter Prof. Dr. Sinan Akpınar, Fakülte Dekanları, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri, Enstitü Müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve dereceye giren öğrencilerin aileleri katıldı.

Fırat Üniversitesi'nde Derece ve Tez Ödülleri Töreni Düzenlendi

EN İYİ TEZ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Program ilk olarak Tez Ödülleri Töreniyle başladı. Dört enstitü adını konuşma yapan Enstitü Koordinatörü Ahmet Tekin, başarı sağlayan araştırmacı ve danışmanlarını tebrik etti. Daha sonra en iyi tezi hazırlayan araştırmacı ve danışmanlarına ödülleri verildi.

“AĞUSTOS AYINDA İLK DÖNEMİMİ TAMAMLIYORUM”

Ardından Derece Ödülleri Töreni başladı. Gerçekleştirilen törende konuşma yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, “Ben de 4 yıl önce bu öğrencilerimiz ile birlikte göreve başladım. Dolayısıyla bugün mezun olmaya hak kazanan hem lisansüstü düzeyindeki öğrenciler, hem de lisans öğrencileri aslında benim dönemimde üniversite hayatına başlamış durumdalar. Ben de bu Ağustos ayında ilk dönemimi tamamlıyorum” dedi.

Fırat Üniversitesi'nde Derece ve Tez Ödülleri Töreni Düzenlendi

Elazığ ve Kahramanmaraş depremleri sonrası zorlu bir eğitim dönemi yaşadıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Göktaş, devletimizin her türlü yarayı sardığını, büyük bir devlet olduğumuzu söyledi.

“İLİMİZİN TÜM YÖNETİCİLERİNDEN TOPYEKÛN ÜNİVERSİTEMİZE SAHİPLENME OLDU”

Son 4 yılda üniversite olarak yapılan çalışmalara kısaca değinen Rektör Prof. Dr. Göktaş, “Bu süreçte en çok önemsediğimiz şey üniversitemizde huzur ortamı oluşturmak oldu. Şehrimizle özdeşleşmek oldu. Buna özellikle dikkat ettik. Hocalarımıza hak ettikleri kadrolarını zamanında vermek adına elimizden geleni gayreti gösterdik. Üniversitemiz ile şehir arasındaki ilişkileri arzu ettiğimiz noktaya taşımak, sıcak bir iklim oluşturmak için ciddi gayret sarf ettik. Çok şükür şehrimizde de çok güzel tepkiler aldık. İlimizin tüm yöneticilerinden topyekûn üniversitemize sahiplenme oldu. Aldığımız bu başarılar da şehrimizin yöneticilerimizin bizi motive etmesi ve yardımcı olması sayesinde oldu” ifadelerini kullandı.

Fırat Üniversitesi’nin bu süreçte Türkiye birinciliği başta olmak üzere çok sayıda derece elde ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. GÖKTAŞ, “Üniversitemizin son zamanlarda çok sayıda öğrencimiz fuarlarda ve yarışmalarda derece getirdiler. En son TÜBİTAK’ın 2209 proje yarışmalarında Üniversitemiz 512 projeyle Türkiye’de rekor kırarak Türkiye 1. oldu. Bu ekosisteme katkıda bulunan öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Sn. Cumhurbaşkanımızın bu yüzyılda gençlerimizden çok büyük beklentileri var. Türkiye Yüzyılında Milli Teknoloji hamlelerini gerçekleştirmek içinde büyük bir gayret sarf edildi ülkemizde. Bunun en büyük paydaşı bugün mezun olan gençlerimizdir. Onlardan büyük beklentilerimiz var” dedi.

“ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ OLMAMIZ NEDENİYLE 15 MİLYONUN ÜZERİNDE ARAŞTIRMA BÜTÇESİ GELİYOR”

Fırat Üniversitesi’nin Araştırma Üniversitesi seçilmesinin oldukça önemli olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. GÖKTAŞ “Son süreçte Üniversitemiz Araştırma üniversitesi oldu. Türkiye’de Kayseri’den sonra büyükşehirde olmayan Araştırma Üniversitesi olmayı başarmış tek üniversite Fırat Üniversitesidir. Biz bunu da öğrencilerimize ve akademisyenlerimize borçluyuz. Hepsine teşekkür ediyorum. Araştırma Üniversitesi olmamızla her yıl yaklaşık olarak 15 Milyonun üzerinde bir araştırma bütçesi geliyor. Biz bu bütçe ile hocalarımıza yine devletimizin belirlemiş olduğu öncelikli alanlarda projeler veriyoruz. Hocalarımız o projeleri gerçekleştiriyorlar. Çok önemli bir etiket. Ben Üniversitemiz adına gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

Fırat Üniversitesi'nde Derece ve Tez Ödülleri Töreni Düzenlendi

“TÜBİTAK 1001 PROJELERİNDEN 170 MİLYON AR-GE PROJESİ ÜNİVERSİTEMİZE VERİLDİ”

Üniversite sanayi işbirliğine değinen ve yapılan çalışma ve projelerle Türkiye birinciliği elde edildiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. GÖKTAŞ, “Son zamanlarda hocalarımızı Üniversite-Sanayi İşbirliği, TÜBİTAK ve Avrupa Birliği projeleri konusunda ciddi anlamda teşvik ediyoruz. TÜBİTAK 1001 projelerinde de Türkiye birincisi olduk. Sadece TÜBİTAK 1001 projelerinden 170 Milyon AR-GE Projesi üniversitemize verildi. Bunu hocalarımız kendi çalışmalarında devletimiz için kritik teknolojilerde ürün odaklı çalıştılar” dedi.

“HASTANEMİZ BORÇSUZ OLDUĞU İÇİN HER YIL 5 MİLYON TL KATKIDA BULUNUYOR”

Fırat Üniversitesi hastanesi de değinen ve hastanenin sıfır borcu olduğunun altını çizen Prof. Dr. GÖKTAŞ “Fırat Üniversitesinin sıfır borcu olan bir hastanesi var. Hastanemizin borcu yok. Hastane yönetimine teşekkür ediyorum. Hastanemiz borcu olmadığı için de her yıl araştırma fonuna 5 Milyon katkıda bulunuyor. Araştırma Üniversitesine gelen parayla birlikte yaklaşık 250 Milyon araştırma bütçesine sahibiz” dedi.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ’NE 4 YILDA DEV İNŞAAT YATIRIMI

Süreç içerisinde Üniversiteye kazandırılan inşaat çalışmaları hakkında da bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, “Bu dönemde Diş Hastanemiz inşaatı devam ediyor. Yılsonunda oda bitecek. Üniversitemize yeni bir hastane kazandırdık. İnşallah Ağustos ayının sonunda TOKİ tarafından yapım ihalesine çıkılacak. Yazılım, Bilişim- ARGE Merkezi Türkiye’de ilk olacak. Onu da yüzde 95 oranında tamamlamış bulunmaktayız. Merkez Araştırma Laboratuvarının uzaklığından hocalarımızın bir veryansını vardı. Bu ay içerisinde Rektörlük kampüsünde yeni bir Merkez Laboratuvarı açılacak.

Yaklaşık olarak 4 yıl içerisinde üniversitemizde yatırım olarak 12,5 Milyar TL yatırım kazandırdık. Üniversitemize ve güzel şehrimize bu yatırımların hayırlı olmasını diliyorum. Elazığ’a hizmet etmek bizim için şereftir. 1982 yılından beri bu şehirde yaşıyorum. Bu şekildeki yatırımları üniversitemize, şehrimize kazandırmak bizim için gerçekten büyük bir mutluluk” dedi.

Konuşmaların ardından Derece ve Tez Ödülleri töreni düzenlendi. Törende derece alan öğrencilere başarı belgeleri verildi.