Fırat Üniversitesi, 490 Proje Arasında Dereceye Girdi

Nisa Yılmaz/ Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Volkan Can Çiftci ve ekibi Başaksehir Living Lab 5. İnovasyon Yarışmasında, 'Bisikletli Sürücülerin Güvenli Bir Sürüş Yapması Üzerine Olan Giyilebilir Güvenlik Çözümü Sunan' projesi ile Üniversite kategorisinde 490 proje arasından finale kalarak 3. oldu.

Fırat Üniversitesi, 490 Proje Arasında Dereceye Girdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dereceye giren ilk üç projeye ödüllerini Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır takdim etti.

Sakarya Teknokent Teknoloji Transfer Ofisi tarafından iş fikri sahibi girişimci adaylara yönelik olarak düzenlenen Girişimci Hızlandırma Programı (G-FAST) 2018 yarışmasında ise Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Volkan Can Çiftci ve ekibi “BiSafe” adlı “Bisikletli Sürücülerin Güvenli Bir Sürüş Yapması Üzerine Giyilebilir Güvenlik Çözümü Sunan” projeleriyle 60 proje arasından 2. oldu.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ Fırat Üniversitesi'nin mühendislik alanında Türkiye’de 5. sırada, dünyada ise 409. sırada yer almasının bu başarıları artıracağını söyledi. 

Prof. Dr. Rektör Demirdağ,Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği bölümü öğrencilerinin 2 yarışmada da almış olduğu proje başarılarından dolayı kendilerini kutladığını söyledi.