Fırat Başarıya Doymuyor

Fırat Üniversitesinin başarı geleneği devam ediyor. Son dört yılda 40 yılda yapılamayan atılım ve başarı hikâyesi yazan Fırat Üniversitesi, uluslararası çok sayıda başarı elde etmekle kalmadı, 2024 yılında Yükseköğretimde Kapasite Geliştirme Programı kapsamında Türkiye'de koordinatör olmaya hak kazanan üç üniversiteden biri oldu.

Fırat Başarıya Doymuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dış İlişkiler Başkanlığı tarafından Yükseköğretimde Kapasite Geliştirme Programı kapsamında hazırlanan “Res-Uni” isimli Merkezi Avrupa Birliği projesi, Brüksel’de bulunan Merkezi Ajans tarafından değerlendirilerek hibe almaya hak kazandı.

Bu kapsamda; Fırat Üniversitesi Yükseköğretimde Kapasite Geliştirme Programı kapsamında Türkiye’de koordinatör olmaya hak kazanan üç üniversiteden biri oldu.

Bir tarafta sağanak yağmur gibi üniversiteye yağan ödüller ve başarılar, bir yanda; “Rektör Elazığ sokaklarında top oynayan, göllerinde çimen biri olmalı” diye saz çalan vizyonsuzluk ve ufuksuzluk sorunu yaşayanlar.

Fırat Üniversitesi tarihinde bu güzide eğitim kurumuna ve şehre en büyük yatırım yapılmasını ve sayısız başarı elde edilmesini sağlayan Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın bu başarısı karşılıksız kalmayacak ve başarı hem YÖK hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından değerlendirilecektir.

Rektör Prof.Dr. Göktaş’ı ne tanırız ne de çok hukukumuz vardır. Ancak gazeteci olmayı geçtik, bu şehirde yaşayan sıradan bir insan bile geçmiş rektörlerle mevcut rektörün farkını ve hizmetini mukayese ediyor ve hakkı teslim ederek başarıyı takdir ediyor.

Varsın birileri çimme, sokakta top oynama geyiğini yapsın.  Elazığ vizyonsuzlarla bir yere gidemez dostlar. Bunu yıllarca denedik ve gördük.

Keşke zamanımız daha çok olsa da bir bir anlatabilsek bu ufuksuzluk örneklerini.