Feyzi Gürtürk basın mensuplarıyla Bir araya geldi

Geçtiğimiz haftalarda Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Feyzi GÜRTÜRK   düzenlenen kahvaltı programında  basın mensuplarıyla tanıştı

Feyzi Gürtürk basın mensuplarıyla Bir araya geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz haftalarda Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Feyzi GÜRTÜRK   düzenlenen kahvaltı programında  basın mensuplarıyla tanıştı.  

basın ve yayın kuruluşları ile tanışmak, istişare etmek ve ortak eylem planı belirlemek için bir araya geldiklerini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi GÜRTÜRK “Elazığ’daki eğitim, öğretim işini birlikte yürüteceğiz. Basın mensupları ile birlikte iş yapacağız. Öğrencilerimize birlikte güzel hizmet etmek için çalışacağız. Devamlı basın mensuplarımızın eleştirileri olacak bizde bu eleştirileri yapıcı yönde algılayıp en güzel şekilde uygulamak için elimizden gelen çaba ve gayreti sarf edeceğiz. İlimize birlikte hizmet edeceğiz, bizler şehrimizin dinamikleriyiz. Basın, yayın günümüzde önemli iletişim araçlarından biridir. Bu iletişim araçlarını çocuklarımızda kullanıyorlar. Bizlerde kullanıyoruz.    Bu iletişim araçlarını olumlu yönde kullanmak gerektiğini düşünüyorum” dedi.

GÜRTÜRK, Kahvaltıdan sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Elazığ’da öğretmen açığı olup olmadığı sorusu üzerine, yeni sözleşmeli öğretmen atamasında Elazığ’da 147 öğretmenin göreve başlayacağını dile getiren  GÜRTÜRK “yeni atanan öğretmenlerimiz 6 yıl ilimizde tayin istemeden görev yapacaklar. İl merkezimizde öğretmen açığımız yok fazlalığımız var. Merkeze çok uzak olan ilçelerde çok az sayıda öğretmen açığımız var” diye konuştu.

Daha önce planlanan normal eğitime geçiş sürecinde  herhangi bir aksaklık olup olmadığı sorusu üzerine GÜRTÜRK “ Şuan 33 okulumuzda normal eğitim, 24 okulumuzda ikili eğitim devam etmektedir. Yeni derslikler yapılınca bu daha da düşecektir. Bu şekilde devam edildiği takdirde 2019 yılı sonu itibariyle İnşdigerah Elazığ’da normal eğitime geçmiş olacağız”diye kaydetti.  GÜRTÜRK ayrıca  FETÖ  soruşturmaları kapsamında Elazığ’da açığa alınan, ihraç edilen MEB çalışanlarının sayısının 210 olduğunu söyledi.