FETÖ Terminolojisine Ayar

15 Temmuz'da Türkiye'nin geleceğini ipotek altına almaya çalışan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) asıl darbeyi, necip milletin ruh ve manevi dünyasını inşa eden kavramlara indirdi. Yüzyıllardan beri kullanılan ve toplumda saygınlığı olan ifadeler ne yazık ki bu yapının, örgüt içi yapılanmasında çok kötü anlamlarda kullanılarak, gerçek anlamları katledildi.

FETÖ Terminolojisine Ayar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu sebep ile geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) temsilcileri için "imam" isminin kullanılmasının kabul edilemez olduğunu ifade ederek tepki göstermişti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetmişti.

"İmam, Peygamber Efendimiz'in en önemli vasıflarından biridir ve O'nun dünyada yüz binlerce varisinin meslek unvanıdır. İmam isminin FETÖ'nün temsilcileri için kullanılması kabul edilemez. Tüm kardeşlerimi bu konuda dikkatli olmaya davet ediyorum."

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın dikkat çektiği bu konuya, 15 Temmuz darbe girişimine yönelik sert yazı ve keskin duruşu ile öne çıkan Diriliş Postası gazetesi, FETÖ’nün kullandığı ve çoğu ruh iklimimizde güzel bir mevkide olan kelimelere alternatif kelimeler sunarak önemli bir adım attı.

“Diriliş Postası olarak yayınlarımızda kadim değerlerimizi ifade eden “imam’’, “molla”, “sohbet” gibi kavramları terör örgütü FETÖ ile bağdaştıran tek cümle kurmayacağız. Dejenerasyonun önüne geçmek için diğer bütün medya organlarını da aynı duyarlılığı göstermeye davet ediyoruz.” Denilen açıklamada, FÖTÖ’nün kullandığı kelimeler yerine kullanılacak kelime önerilerinde bulunuldu.

İşte kullanılan kelimeler ve onun yerine önerilen yeni kelimeler:

Diriliş Postası’nın bu önerisini çok anlamlı ve önemli buluyor, Hakimiyet Gazetesi olarak da bundan sonra kendi yazı ve haberlerimizde bu terminolojiyi kullanacağımızı ifade ediyoruz.