Fethi Sekin Hâlâ Başhekimsiz

İlimizin başarılı bir bürokratı olması dolayısıyla siyasetin dikkatini, çeken ve Ak Parti'den milletvekili olan Prof. Dr. Erol Keleş'in istifasının ardından Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nin başhekimliğine atama hala yapılmadı.

Fethi Sekin Hâlâ Başhekimsiz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Önce Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimliği görevine Fırat Üniversitesi Hastanesi Göğüs Cerrahi Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Siyami Aydın atanmış, sonrasında Aydın’ın görevi kabul etmediğine dair bilgiler kamuoyuna yansımıştı.

Bu tür haberlerin ardından Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimlik görevi için Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Kadir Yıldırım'a teklif götürüldüğü, Yıldırım’ın görevi kabul ettiği, atama ile ilgili resmi yazışmaların yapılarak Bakanlığa gönderildiği  ifade edilmişti.

Ancak, Doç. Dr. Kadir Yıldırım’ın başhekimlik yazısı aradan geçen iki aya rağmen bakanlıktan imzalanıp dönmedi.
Bu durumla ilgili biraz araştırma yaptığımızda gördük ki konu milletvekilleri ile şehir yöneticilerinin bir isim üzerinde anlaşamamaları ve ittifak edememeleriymiş.

Fethi Sekin Şehir Hastanesi gibi önemli bir sağlık kurumunun başhekimliği aylardan beri vekâletle yürütülüyor ve bu konuda siyaset kurumu düğümü çözme makamında olmasına rağmen bizzat kendisi düğüm oluşturuyor.
Böylesine önemli bir birim için daha kaç ay bekleyecek bu talihsiz şehir. Milletvekili ve il yöneticilerinin üzerinde ittifak edecekleri bir isim bulununcaya kadar vekâletle yönetim devam mı edecek?

Yapacağınız atama ile kim başhekim olursa olsun başarısına ve halkın memnuniyet durumuna bakarsınız. Altı ay gözlemler, herhangi bir değişiklik olmadığı gibi başarısızlık söz konusu ise bu görevde  değişime  gidersiniz.
“Sık sık bürokrat mı değişir?” demeyin. Biz bu şehirde yıllardan beri aynı koltuğu işgal edip hiç bir hizmeti olmayan onlarca bürokrat biliyoruz. Ve hala kös kös oturuyorlar makam-ı alilerinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan son milletvekilleri seçimlerinde değişimi uyguladı ve sonucunu başarıyla aldı. 
Değişim, başlı başına bir yeni bir başlangıç, yeni bir hizmet anlayışı  ve yeni heyecandır.

Değişimden korkmayın. Ahbap çavuş ilişkisiyle ve emir eri olacak bürokrat değil, halka hizmet edip siyasilerin de yüzünüzü ağartacak vizyoner yönetici atayın.

Son söz: Kimi atarsanız atayın ama Fethi Sekin Şehir Hastanesi başhekimliği için acele edin. Zira tabiat boşluk kabul etmez. Siz boş bırakırsanız birileri o boşlukları, keyfiliğiyle doldurur ve siz sadece izlersiniz ve bedelini ödersiniz.