Festivalin Ulaşım Sorunu

Uzun bir sürenin ardından Tuncer Turus'un belediye başkanı olmasıyla birlikte kayısının başkenti Baskil ilçemizde önemli bir festival yapılıyor.

Festivalin Ulaşım Sorunu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Festival Perşembe günü itibarıyla başladı. Festivalin dört gün süren çerçevesine baktığımızda dolu dolu bir etkinlikler dizisi hazırlandığını gördük.

Kayısı gibi Baskil’e hayat ve can suyu veren özel ve güzel bir ürününün en iyi şekilde yetiştirilmesinden, paketlenip satışına ve tanıtımına kadar birçok teknik konunun da yer aldığı festivalin doğal olarak yarışmalar ve müzik eğlence bölümleri de var.

Seçilen sanatçılar da sesiyle ve beyefendiliğiyle halkımızın takdirini kazanmış güzide sanatçılar…

Harput türkülerinin vazgeçilmez sesi Ender Balkır da festivalin son günü olan Pazar günü hemşerilerimize güzel bir konser verecek.

Festival içerik ve ilçe halkına faydasıyla dolu dolu ama şehir merkezi halkını festival alanına taşıması konusunda çok çalışılmamış ve kafa yorulmamış gibi.

Mevcut belediye otobüsleriyle saat başı ve ücretli olarak festivale misafir davet edilmesi, böylesine profesyonel bir iş çıkartıp hazırlık yapmaya gölge düşürmüş gibi.

Baskil Belediyesi özellikle cumartesi ve pazar günü saat 17’den itibaren etkinlikler için ilçeye ücretsiz sefer yapılmasını sağlamalı.

Şehir merkezinde olup da kendi araçları olan hemşerilerimiz de çoluk-çocuk Baskil’e gitmeli, şehidimiz Fethi  Sekin’in kabrini ziyaret edip   duasını okumalı ardından da Baskil altını olarak kabul edilen  kayısıdan tadarak etkinlikleri de takip edip şehre dönmeli.

Baskil Belediyesi sponsorlar marifetiyle de olsa önemli bir gayret ortaya koymuş ancak zoru başarıp ulaşımda eli kolu bağlı kalmak olmaz.

Henüz vakit varken yetkililer ulaşım problemini insanları ilçeye gelmeye teşvik eder bir yöntemle halletmeli.