Festivalin Arkasından

Baskil Belediyesi tarafından düzenlenen ve dört gün boyunda değişik etkinliklerle devam eden 1. Kayısı Festivali sona erdi.

Festivalin Arkasından
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlk olması dolayısıyla bazı aksaklıkların yaşandığına şahit olduğumuz festival, umarız eksiklikleri giderilerek aksatılmadan devam eder.

İlçe ve ilimiz ekonomisinde önemli bir yer edinen, daha doğrusu edinmesi gereken kayısı gibi önemli bir ürünün üretilmesinden tanıtımına, pazarlanmasından ihracatına kadar tüm evrelerin masaya yatırıldığı ve alternatif yöntemler üzerinde durulduğu bilimsel toplantıların da yer aldığı festivalle ilgili bir sonuç bildirgesinin yayınlanması iyi olur.

Bu açıklamada;  kaç gün etkinlik yapıldı ve kaç kişi geldi gibi bilgilerden ziyade, kayısı özelinde yaşanan problemlerin ne olduğu, bunun giderilmesi adına hangi ilgili kuruma  ne görevler düştüğü ve bu amaçla nasıl bir çalışma yapılacağı, bunun için hangi üst yetkililerle görüşüleceği ve bir sonraki yıl hedefinin ne olduğuna dair bilgilerin yer aldığı bilimsel ve teknik yönü ağır bir sonuç bildirgesiyle dört gün boyunda sadece şarkılar söylenip eğlenilmediği ortaya çıkmış olacak.

Eksik-gedikleri ile festivalin düzenlenmesinde emekleri olan tüm yetkililere, özellikle de Baskil Belediye Başkanı Tuncer Turus’a teşekkür ediyoruz.