FATF, Türkiye'yi Gri Listeden Çıkardı! Artık Yatırımların Önü Açık

Türkiye, Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Yönelik Mali Eylem Görev Gücü (FATF) gri listesinden çıkarıldı. Gri listeden çıkışın, küresel bazda ticari ilişkileri güçlendirmesi ve yatırım girişlerini desteklemesi bekleniyor.

FATF, Türkiye'yi Gri Listeden Çıkardı! Artık Yatırımların Önü Açık
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Singapur'daki Mali Eylem Görev Gücü Genel Kurul toplantısı sona erdi. Türkiye, 3 yılın ardından gri listeden çıktı.

Hazine ve Maliye B akanı Şimşek, Türkiye'nin, kara paranın aklanmasının önlenmesine yönelik FATF gri listesinden çıkış haberini resmi açıklama öncesi "Başardık" mesajıyla paylaştı. Şimşek'in paylaşımının ardından gözler Singapur'daki toplantıya çevrildi. Karar beklendiği gibi oldu ve Türkiye 2021'de girdiği gri listeden çıktı.

40 STANDARDIN TAMAMI SAĞLANDI

Türkiye, Meclis'te kabul edilen kripto para düzenlemesi ile birlikte FATF'in belirlediği 40 standardın tamamını sağlamış oldu. FATF tarafından yapılan açıklamada, "FATF genel kurulu, karşılıklı değerlendirmeler sonucu tespit edilmiş olan kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanı ile mücadele konularındaki stratejik eksiklikleri gidermekte kat etmiş oldukları önemli mesafe nedeniyle Jamaika ve Türkiye'yi kutlamaktadır" dedi.

Açıklamada, "Eylem planlarını tamamlayarak tespit edilen stratejik eksikliklerini mutabık kalınan süre içinde gideren bu iki ülke artık FATF'nin artırılmış gözetim sürecine tâbi olmayacaktır" denildi.

Ayrıntılar geliyor...