Farkı Gördük

Bazı makamların kendinden kaynaklı ağırlığı, itibarı ve saygınlığı vardır. Bazı makamlar, salt protokol üyeliği değildir. Bazı makamların misyonu gibi ismi de ağır, değerli ve kıymetlidir.

Farkı Gördük
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu cümlelerde diğer kurumların ya da birimlerin saygın ve değerli olmadığı anlamı çıkmasın. Ancak böyle de bir gerçek var ortada.

Özellikle İl Müftülük makamları, salt resmi kurum ve protokol üyeliği sıfatlarını taşımaz. Bu kurum, temsil ettiği misyonun ve onun getirdiği tüm müktesebatın yükünü de omuzlar. Müftülükler, halkın manevi dünyasına hitap eden ve bu dünyayı zenginleştirmek için çalışır ve bunu yaparken de asla bu mevki makamın değerini düşürmezler.

Geçtiğimiz son iki yılda ilimizde bu makamın oldukça yıpratıldığını ifade etmiştik. Değişik defalar bu köşelerden bu kurumun itibarını zedelemeyin dedikse de “İnsanların en zalim efendisi alışkanlıkları ve karakterleridir” ilkesi gereği son güne kadar değişen bir şey olmadı. Sonunda görevde bir değişim oldu ve ilimize yeni bir müftü atandı. 

10 güne yakın bir süredir göreve başlamasına rağmen kendisini medyada görmedik, kameralarda görmedik, hatta göreve başladığına  dair bir haber bile okumadık.

10 gün sonra müftülük sitesinde okuduğumuz ve çok duygulandığımız bir haber bizi bu yazıyı yazmaya yöneltti. 

İlimizin yeni  Müftüsü İrfan Üstündağ, Yurtbaşı beldesinde  Fatih İmam Hatip Ortaokulu öğrencileriyle buluşmuş ve onlarla sohbet etmiş.

Sayın müftümüzün merkezde bir okul ve kurum da değil, şehir dışında bir okulu ve İmam hatip öğrencilerini ziyaret etmesi de gösteriyor ki bugünden sonra bu makam ehline kavuşmuş durumda. 

Bu örnek de gösteriyor ki il müftümüz, ismiyle müsemma olarak protokol ve medyatik toplantılardan ziyade irfan meclislerine ve manevi eğitime önem verecek ve bunu hayata geçirecek.

Bu vesile ile sayın müftümüze yeni görevinde başarılar ve kolaylıklar diliyoruz.