Fahiş fiyat denetimi yapılıyor mu?

Ülkemizde son dönemde yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle her kesimden insanın alım gücü düşerken, fahiş fiyatlar ile mücadele konusunda yeterli denetimin yapılmaması tepkilere sebep oluyor.

Fahiş fiyat denetimi yapılıyor mu?

Ülkemizde son dönemde yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle her kesimden insanın alım gücü düşerken, esnaflar ise ticaret yapamadığı için zor durumda kaldı.

Yaşanan bu ekonomik krizi fırsata çeviren bazı esnaflar ise fahiş fiyatlar ile ürünlerini satarak haksız kazanç elde ederken, yetkililer ise ülke genelinde fiyat denetimleri yaparak, bu sorunun önüne geçmeye çalışıyor.

ÜLKE GENELİNDE 221 BİN 634 İŞLETMEYE CEZA KESİLDİ

Ticaret Bakanlığı, bu yılın ilk 8 ayında fiyat etiketi denetimleri kapsamında mevzuata uygun olmayan 221 bin 634 işletmeye 210,5 milyon lira idari para cezası uyguladı.

Fahiş fiyat denetimi yapılıyor mu?

Bakanlık, bu yılın ilk 8 ayında lokanta, restoran, kafe ve pastane gibi yiyecek ve içecek hizmeti sunan 70 bin 814 işletmeye fiyat etiketi ve servis ücreti denetimi gerçekleştirdi. Ticaret bakanlığından yapılan açıklamaya göre, denetim sonucunda 33 bin 731 aykırılık tespit edilerek toplam 73,6 milyon lira idari para cezası uygulandı. Bakanlık, tarife ve fiyat listesi denetimleri kapsamında yaz dönemini içeren haziran, temmuz, ağustos ayları döneminde, yiyecek içecek hizmeti veren 26 bin 227 işletmeye yapılan denetimlerde 11 bin 674 aykırılık tespit ederek, mevzuata aykırı olan işletmelere 25,7 milyon lira idari para cezası uyguladı.

150 BİN 820 İŞLETMEYE 136,9 MİLYON LİRA CEZA

Bakanlığın açıklamasında, fiyat etiketleri denetimleri kapsamında ise bu yılın ilk 8 ayında 150 bin 820 işyerinde yapılan denetimde 85 bin 381 mevzuata aykırılık tespit edildiği bilgisi verildi. İşletmelere toplam 136,9 milyon lira idari para cezası uygulandığı kaydedilen açıklamada “Fiyat etiketi denetimleri kapsamında 2024 yılı başından itibaren İstanbul ilimizde 27 bin 238 işyerinde yapılan denetimlerde 48 bin 359 aykırılık tespit edilmiş, toplam 96,1 milyon lira idari para cezası uygulanmıştır.” denildi. 

Fahiş fiyat denetimi yapılıyor mu?

ELAZIĞ’DA DENETİM YAPILIYOR MU?

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da da fahiş fiyat denetimlerinin  ne aşamada olduğu merak ediliyor. İlgili kurumların denetimler de uyguladığı ceza miktarlarının neler olduğu, kaç iş yerinin denetlendiği yönünde her hangi bir açıklama yapılmazken, vatandaşlar ise şuan için en büyük sorun olarak dikkat çeken fahiş fiyatla mücadelenin yetkililerin ilk gündem maddesi olması gerektiğini ifade ediyor.

FAHİŞ FİYATLA MÜCADELE DE NELER YAPILIYOR?

Elazığ Valiliği tarafından Asayiş ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı geçtiğimiz günlerde yapılmış ve ilimizde güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonlar rakamlar eşliğinde kamuoyu ile paylaşılmıştı. Ülkemiz de en büyük sorun olan ve birçok vatandaşın hayatını dolaylı yoldan etkileyen fahiş fiyatla mücadele konusunda da ilerleyen günler de bir açıklama yapılması ve kaç iş yerinin denetlendiği ve ne kadar ceza uygulandığı yönünde bir resmi açıklama yapılması isteniyor.

Fahiş fiyat denetimi yapılıyor mu?

KAMUOYU MERAK EDİYOR

Yaşanan bu ekonomik krizi fırsata çeviren bazı esnafların ve iş yerlerinin fahiş fiyatlar ile ürünlerini satarak haksız kazanç elde etmesinin önüne geçilmesi için ilgili kurumların yaptığı denetimleri resim ve videolar eşliğinde kamuoyuna sunması ve halkı bilgilendirmesi gerekiyor. Ancak Elazığ’da ilgili kurumların bu tür çalışmalar yaptığına dair herhangi bir bilgi ya da haber paylaşılmaması denetim yapılmadığı şeklinde yorumlanıyor.