FIRAT'TAN STRATEJİK BÖLÜMLER

Başta Diş Hekimliği ve Mimarlık Fakültesi olmak üzere göreve geldiği günden bugüne var olan fakültesi sayısını 9'dan 16'ya yükselten Fırat Üniver

FIRAT'TAN STRATEJİK BÖLÜMLER
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başta Diş Hekimliği ve Mimarlık Fakültesi olmak üzere göreve geldiği günden bugüne var olan fakültesi sayısını 9’dan 16’ya yükselten Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Kutbeddin Demirdağ, yine açılışı kısa bir süre önce yapılan Sivil Havacılık Yüksekokulu bünyesinde “İnsansız Hava Araçları Sistemleri Bölümü” açılacağının müjdesini verdi.

Rektör Prof. Demirdağ, Yükseköğretim Kurumu’na yaptıkları başvurunun olumlu değerlendirilerek kabul gördüğünü ve ilgili kararın resmi yazı ile kendilerine ulaştığı anda bölüm için çalışmalara  başlayacaklarını belirtti.

SAVUNMA SANAYİNİN KALBİ FIRAT’TA ATACAK

Dünyanın değişen ekonomik dengeleri ve güç savaşları sebebiyle son yıllarda büyük önem taşıyan savunma sanayi alanında Fırat Üniversitesi’nin atılımları göz dolduruyor. Soğuk harp günlerinin ardından olası bir sıcak savaş için tüm ülkeler savunma sanayisine dev bütçeler ayırırken yerli milli savunma sanayi için önemli adımlar atan Milli Savunma Bakanlığı’na Fırat Üniversitesi’nden de katkı sunulacak olması vatandaşlarca memnuniyetle karşılandı.

YÖK’TEN ONAY GELDİ

FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Sivil Havacılık Yüksekokulu bünyesinde açmayı planladıkları 4 bölüm açılması için YÖK’e başvuruda bulunduklarını belirterek bunlardan “Uçak Elektrik-Elektronik”, “Uçak Gövde-Motor” ve “Hava Trafik Kontrol” bölümlerinin açılmasına onay verildiğini kaydetti.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Üniversitelerarası kurula “İnsansız Araç Sistemleri” bölümü adı altında yeni bir bölüm teklifi de yaptıklarını ifade eden Rektör Demirdağ, bu bölümün Türkiye’de ilk olduğundan görüş için üniversitelerarası kurulda bir komisyon oluşturulduğunu, bu komisyonun değerlendirme raporu Şubat ayı içerisinde tamamlandığını, Üniversiteler arası kurulun son toplantısında da olumlu bir şekilde değerlendirilip geçtiğini belirterek YÖK’ten de o bölümün açıldığına dair resmi yazının ellerine ulaşmasıyla birlikte bölüm kurma çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

İLK ETAPTA 28 ÖĞRENCİ

2016- 2017 eğitim-öğretim yılında Sivil Havacılık Yüksekokulu’nda 28 öğrenci ile eğitime başlanacağını anlatan Prof. Dr. Demirdağ, “İlk olarak Uçak Elektrik-Elektronik bölümüne öğrenci teklif dosyamızı YÖK’e gönderdik. Önümüzdeki 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde de öğrenci almaya başlayacağız. Sivil

havacılık sektörü olarak ileride de plotaj, kabin içi hizmetleri, yer hizmetleri gibi farklı bölümleri de oluşturabilmek, onlara ait öğrenci alabilmek için planlama yapmaktayız” ifadelerinde bulundu.

ŞEHRİMİZE EKONOMİK KATKI SAĞLAYACAK

Sivil Havacılık Yüksekokulu'nun Elazığ’ın ekonomik yönden gelişmesine de katkı sağlayacağına dikkat çeken Demirdağ, havacılık ile ilgili yan sanayilerin Türkiye’de yeni yeni gelişmeye başladığını, kendilerinin de bu sektörde öncü olmak için havacılık sektörünü Elazığ’a taşıyarak kendi organize sanayi bölgemizdeki iş adamları ve yatırımcıların dikkatini çekmek istediklerini belirtti.

Elazığlı yatırımcıların ileri teknoloji ürünleri ile tanışıp, bu ürünleri üretmeye çalışırlarsa havacılık sektöründeki firmalara çok rahat pazarlayabileceklerini belirten rektör Prof. Demirdağ böylelikle Elazığ ekonomisine ciddi bir katkısının olacağını ifade etti.