F.Ü HASTANESİ ACİL SERVİSİ'NDE RÖNTGEN CİHAZI HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Yeni alınan dijital röntgen cihazı ile Lateral çekimler yapılabilmesi ve 4x4 metre alan içerisinde hareketli çalışma özelliğine sahip olması sayesinde, özellikle

F.Ü HASTANESİ ACİL SERVİSİ'NDE RÖNTGEN CİHAZI HİZMET VERMEYE BAŞLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni alınan dijital röntgen cihazı ile Lateral çekimler yapılabilmesi ve 4x4 metre alan içerisinde hareketli çalışma özelliğine sahip olması sayesinde, özellikle kaza geçirmiş travmalı hastaları yerinden oynatmadan bulunduğu sedye üzerinden çekim yapılabilmekte, bu durumdaki hastaların, sedye üzerinde hiç hareket etmeden,  daha hızlı,  güvenli ve kaliteli çekimlerinin yapılması sağlanmaktadır. Bu cihaz hasta ve hasta yakınları için çok büyük kolaylık sağlarken, aynı zamanda röntgen biriminde çalışan personele zaman kazandırması açısından önem taşıyor.

Hastane acil servisine kurulan yeni röntgen cihazını inceleyen Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, yeni alınan son teknolojik röntgen cihazının acil serviste hizmet vermeye başladığını kaydederek, yeni cihazın görüntü açısından, hasta konforu açısından hem de radyasyon riski açısından son teknolojiye sahip olduğunu belirtti.

  Fırat Üniversitesi Hastanesine kazandırılan teknolojik özelliklere sahip yeni dijital röntgen cihazı sayesinde daha hızlı çekimler yapılabildiğini belirten Rektör Prof. Dr. Demirdağ, “Röntgen çekimleri yapılan hastaların radyolojik görüntü sonuçları, hekimlerimiz ve radyolog arkadaşlarımız tarafından bilgisayar üzerinden görülerek, rahatlıkla yorumlanabilmektedir. Kamu kaynaklarını verimli kullanma açısından bu cihazın Üniversite hastanemize kazandırılmasını önemli bir hizmet olarak görüyoruz. Yeni cihazımızın bölgemize, şehrimize ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.   

Fırat Üniversitesi Hastanesi Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erkin Oğur ise, Fırat Üniversitesi yönetiminin son iki yıl içerisinde radyoloji alanında teknolojiyi yakalama noktasında kendilerine çok büyük destekler verdiğini belirterek, Radyoloji alanındaki hemen hemen tüm cihazlarını dijital sisteme çevirdiklerini belirtti.

Prof. Dr. Oğur, “Artık bütün aletlerimiz bilgisayar ortamında çalışıyor. Bu cihaz bizim için çok büyük bir avantaj. Bir kere zaman kazanıyoruz. Eskiden film çekiyorduk. Bu çekimlerin banyosu vardı. Artık bu sistemlerde öyle bir şey yok. İstediğiniz filmi çekiyorsunuz ekranda kendiniz dozu ayarlayıp direk Pacs sistemine atıyorsunuz. Anında isteyen doktor arkadaşımız filmi görüyor ve hastaya müdahale ediyor. Tekrar desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Başhekimimiz Prof. Dr. Said Berilgen ve Başhekim Yardımcımız Prof. Dr. Hanefi Yıldırım’a teşekkür ediyorum” dedi.

Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. M. Said Berilgen de, hastaneye kazandırılan son teknolojik cihazlarla birlikte sağlık hizmetindeki kalitelerini yükselttiklerini ifade ederek, “Hastalarımıza daha hızlı hizmet vermekteyiz. Bu cihaz sayesinde kullanıcıların konforunu daha iyi bir durama getirdik. Bu sayede teşhis ve tanıda daha ileri bir safhaya geldik. Bu hizmetlerimizi devam ettirerek, Elazığ ve bölge halkına birinci sınıf sağlık hizmeti vermeye devam edeceğiz” dedi.