F.Ü. İlahiyat Fakültesi ile Hafız Abdullah Nazırlı Eğitim Merkezi Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü

Aziz şehrimizin Din Eğitimi alanında etkin verimli hizmetler veren güzide kurumlarımızdan olan Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Elazığ Harput Hafız Abdullah Nazırlı Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında düzenlenen Eğitim Öğretim ve Karşılıklı İş Birliği Protokolü İmza töreni düzenlendi.

F.Ü. İlahiyat Fakültesi ile Hafız Abdullah Nazırlı Eğitim Merkezi Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Harput Hafız Abdullah Nazırlı Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz kütüphanesinde gerçekleştirilen imza törenine Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Syn Prof. Dr. Veysel ÖZDEMİR, Elazığ Harput Hafız Abdullah Nazırlı Eğitim Merkezi Müdürü Syn Turgut TUNÇ  ile iki kurumdan eğitimciler katıldı. 

Törende konuşan Elazığ Harput Hafız Abdullah Nazırlı Eğitim Merkezi Müdürü Syn Turgut TUNÇ Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Elazığ Harput Hafız Abdullah Nazırlı Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında düzenlenen Eğitim Öğretim ve Karşılıklı İş Birliği Protokolü çok hayırlı ve güzel bir faaliyetin temelli atıldığını belirtti.

Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ve Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi arasındaki işbirliğinin çok eski zamanlara dayandığının altına çizen Eğitim Merkezi Müdür Syn TUNÇ, “1982’li yıllardan itibaren Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ile 1994 yılında açılan İlahiyat Fakültemiz arasında Eğitim ve öğretim alanında sürekli birbirine destek vermeleri sebebiyle Syn ÖZDEMİR’e teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu protokol ile birlikte sempozyumlar, konferanslar yaparak hem ilmi faaliyet düzenlemeyi hem de şehrimizi alanında tanınmış ilim erbabıyla buluşmasını hedeflemekteyiz.

Syn Tunç konuşmasında; Aziz şehrimizde Hizmet veren eğitim merkezimiz Türkiye’nin dört bir yanından gelen İmam-Hatip, Müezzin Kayyım ve Kuran Kursu Hocalarımızın günün şartlarına uygun Pedagojik Eğitim, Çocuk ve Yetişkin Psikolojisi, Deizm, Ateizm gibi akımlara karşı daha donanımlı olmaları gayesi ile İlahiyat Fakültemizin Öğretim görevlilerinden destek almayı aynı zamanda İlahiyat öğrencilerine kıraat konusunda destek vermeyi planladıklarını kaydetti.

Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Syn Prof. Dr. Veysel ÖZDEMİR ise Aziz Şehrimizde Eğitimin kalitesini yükseltmenin ilk şartının karşılıklı işbirliği olduğunu vurgulayarak şöyle dedi:

-Din Görevlilerimize mesleki, akademik ve kültürel alanlarda mesleki gelişimlerinin desteklenmesi ve verimlerinin arttırılması için biz de üzerimize düşen katkıyı sunacağız. 

“Bu protokol ile din eğitimi ve öğretimi faaliyetlerinde Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Elazığ Harput Hafız Abdullah Nazırlı Eğitim Merkezi iş birliği çerçevesinde, yükseköğrenim gören öğrencilerimize milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizin benimsetilmesi; Kur’an Kursu Öğreticileri, İmam ve Müezzinlerimizin mesleki, akademik ve kültürel alanlarda mesleki gelişimlerinin desteklenmesi ve verimlerinin arttırılması için eğitim öğretim faaliyetleri düzenlemek ve ortak projelerde gerekli katkıları sağlamak amaçlanmaktadır”. Dedi.

Necm Suresinin 39. ve 40. ayet-i kerimelerine işaret eden Müdür Syn TUNÇ, sözlerini şöyle tamamladı:

“İnsana ancak ve ancak çalıştığının karşılığı vardır. Ve o çalıştığının karşılığını görecektir.” diye Rabbimiz bizleri müjdeliyor. Bizler de samimi bir niyetle gayret edeceğiz ve Rabbimiz de bunun nimetlerini çocuklarımız üzerinden milletimize gösterecektir.”

Konuşmaların ardından Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Elazığ Harput Hafız Abdullah Nazırlı Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında düzenlenen Eğitim Öğretim ve Karşılıklı İş Birliği Protokolü imzalandı.

İşbirliği protokolüne Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel ÖZDEMİR, Harput Eğitim Merkezi Müdürü Turgut TUNÇ,  Doç. Dr. Tuncay KARATEKE, Doç. Dr. Tahsin KAZAN, Doç. Dr. Nesrişah SAYLAN, Dr. Öğretim Üyesi Mustafa TAŞ, Dr. Öğretim Üyesi Erdoğan SARITEPE, Dr. Öğretim Üyesi Ayşe MEYDANOĞLU, Dr. Öğretim Üyesi Nizamettin ÇELİK, Eğitim Uzmanı Mehmet BİLİCİ katıldılar.
 

F.Ü. İlahiyat Fakültesi ile Hafız Abdullah Nazırlı Eğitim Merkezi Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü
F.Ü. İlahiyat Fakültesi ile Hafız Abdullah Nazırlı Eğitim Merkezi Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü