'Eyvallah' deyip susalım

Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğiyle 'Ormanlar İçin El Ele' projesi 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirildi.

'Eyvallah' deyip susalım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Etkinlik güzel, tema güzel, gayret ve çalışma oldukça güzel. Bu çalışmasından dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bu etkinliğe sahip çıkan tüm yetkili ve faaliyete katılan tüm duyarlı hemşerilerimizi tebrik ediyoruz.

Ancak bu etkinliğin temizlik ve bakımları günlük olarak yapılan Fethi Sekin Mesire alanında yapılması amaca çok da uygun bir yer seçimi olmamış. Zira bu alan zaten Elazığ Belediyesinin rutin çalışmalarıyla zaten temiz ve nezih bir mekan. Oysa temizlik görevlisi olmayan fakat oldukça kirli ormanlık alanlarımız varken bu mekân kutu gibi ve görselliği olan bir etkinlik olmuş.

Bu etkinlikle birlikte ortaya çıktı ki aslında Elazığ’ın temizlenmesi gereken çok da ormanı yok. Orman yok bu memlekette. Oysa yetkililer mangalda kül bırakmadan konuşurken ve Elazığ’a bilmem kaç yüz bin fidan ektiklerini söylerden sanıyoruz mu ki bu şehirde ağaç dikilecek alan kalmamış. Ancak başımızı bir kaldırıyoruz ki Harput’un etekleri çıplak, Meryem Dağı çıplak, Beyyurdu sırtları çıplak, Çatalçeşme sırtları çıplak. Hülasa serapa çırılçıplak bir şehir Elazığ.

Şehrin siluetinde bir yeşil doku göremeyen bizlere sürekli yüzbinlerce fidan dikiminden söz edilince sanki aklımızla alay ediliyor gibi hissediyoruz.

Orman Bölge Müdürlüğünü bünyesinde barındıran bir il böyle mi olmalıydı? Şimdiye kadar gelen giden bölge müdürleri nasıl bir çalışma yaptılar bilmiyoruz ama gördüğümüz şey çıplak dağlarla çevrili bir Elazığ için onların gönlü ve vicdanı rahatsa bize de eyvallah deyip susmak düşer.

Ha diyeceksiniz ki ‘ya o poşetler neydi?’ Çöp kovalarının boşaltılması faaliyeti…