Evsen:'Elazığ'da Esnaf Yalnız Bırakıldı'

EKKOB Başkanı Ferhat Evsen ekonomik krizde Elazığ'da esnafın yalnız bırakıldığını söyledi.

Evsen:'Elazığ'da Esnaf Yalnız Bırakıldı'

Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı Ferhat Evsen, kahveci esnafının genel durumu ve kahveci esnafının hayatlarının anlatıldığı ve Türkiye’de bir ilk olan “Mesleğe adanmış bir ömür; 3 çay biri onbaşı” adlı kitabın kamuoyundaki gördüğü ilgi hakkında açıklamalarda bulundu. 

Evsen “ İlimiz ve ülkemizde ilk defa kendi odasına kayıtlı bir esnaf çalışması yapıldı. Esnaflarımız ve vatandaşlarımız nezninde kitap çok beğenildi. 50 yıldır bu mesleği yapıp kendini ve mesleğini anlatan bir kitap görmekten onore oldular. Kitabı saklayanlar, aile ve akrabalarına gösterenler var. Çok güzel şeyler ortaya çıktı. Örnek bir çalışmaydı emeği geçen esnaflarımıza teşekkür ederiz” dedi. 

İKİNCİ KİTAP İÇİN START VERDİK 

Evsen “ İkinci kitabımız ilçelerdeki esnaflarımızı da kapsayacak. Mesleğe gönül vermiş emektarları vefat etmiş meslektaşlarımızı ve geçmiş dönemde odamıza başkanlık yapmış başkanlarımızın hayatına yer vereceğiz” diye konuştu. 

ESNAF TEMSİLCİLERİ ESNAFINA SAHİP ÇIKMADI  

Görev sürelerinin 1 yıl sonra dolacağını hatırlatan Evsen “Geride bıraktığımız 3 yıl boyunca esnaflarımızın neredeyse her gün sorunlarını dile getirdik. Öncelikle Bağ-Kur düzenlemesi rafa kalktı ve esnafımız mağdur edildi. Faizsiz ve düşük faizli krediler dedik orada da esnaflarım temsilcileri yeterince esnafa sahip çıkmadılar. TESKOMB Başkanı Abdülkadir beyin bir güzelliği (!) oldu ve Elazığ esnafı bir gecede 100 bin lira fakirleşti. Yakın zamanda esnaf odalarının, birliklerin seçimleri olacak. Esnafı sahipsiz bırakanlar esnafın sorunlarını dile getirmeyenlere de seçim zamanı kimse destek olmaz. Bu da temsilciler anlamında yeni dönemde çok büyük değişikler olacak demektir” diye kaydetti.  Evsen:'Elazığ'da Esnaf Yalnız Bırakıldı'

BENDEVİ PALANDÖKEN BANA TEŞEKKÜR ETTİ 

Evsen “ TESK Başkanı Bendevi bey bana geçen gün teşekkür etti. 3 yıllık görev sürecimde onu birçok kez eleştirmiştim. Buna sitem ediyordu. Geriye bakınca esnafın hakkını kimseye hakaret etmeden savundun mu haklı olduğun ortaya çıktı mı gün gelir üst kuruluşlar size teşekkür etmeyi de bilir” diye aktardı. 

ESNAF EKONOMİK KRİZDE YALNIZ BIRAKILDI  

Evsen “ Esnaflar ekonomik krizden dolayı mağdur edildi. Bu mağduriyetten dolayı da sahipsiz bırakıldı. Cezasını da esnaflar tek başına mücadele ederek çekmeye çalışıyor. Yine ilimizde deprem nedeniyle işyerlerinin yıkılmasıyla kira mağduriyeti oluştu. Kenar mahallelerde bile aylık kiralar 15 bin liradan başlıyor. Esnaf çaya zam yapıp 10 liraya sattığı zaman bu defa müşterilerimizin büyük çoğunluğu emeklilerden oluşuyor. Onların ekonomik mağduriyeti bizlere de yansıyor. Müşterinin çekmiş olduğu zorluk direkt olarak bizim işimize olumsuz yansıyor” ifadelerini kullandı.