Evlerin Yeni Gözdesi 'Terrariumlar'

Nisa Yılmaz/ Huzurlu, estetik ve bir o kadar kolay bakımından dolayı son zamanların en çok tercih edilen trendlerinden biri terrariumlar

Evlerin Yeni Gözdesi 'Terrariumlar'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nisa Yılmaz/ Huzurlu, estetik ve bir o kadar kolay bakımından dolayı son zamanların en çok tercih edilen trendlerinden biri terrariumlar.

Terrarium nedir? Nasıl yapılır?

Kelime anlamı arazi (terrain) anlamına gelen yapılışında dolayı ismi türetilen göre terrarium, cam fanus, şişe ve vazolar ve küçük akvaryumlar içerisine mikro bir sistem kurularak yapılıyor. Akvaryumun susuz hali de denilen terrariumların içerisine, bitki, çiçek, hayvan figürleri yerleştiriliyor. Canlı bakımına vakti olmayan veya zorlanan kişiler huzurlu bir ortam oluşturmak istediğinde bu mikro sistemden, “terrariumdan” ediniyor.

Evlerin Yeni Gözdesi 

Elazığ’da da son dönemlerde kullanımı yaygınlaşan terrariumlarla ilgili olarak bilgi veren Mehmet İsmail Zaman; “Canlı ve cansız olmak üzere türlere ayrılan terrariumlar, evlerde odaların bir köşesinde yerini almaya başladı. Yapay olarak yapılan terrariumlarda genellikle gül, papatya ve renkli kumlarda kullanıyoruz. Canlı olarak yapılanlarda ise mercan, kaktüs ve aksesuar kullanılıyor. Canlı terrariumlar bakım gerektiriyor. Canlı terrariumları haftada ya da iki haftada bir sulamak gerekiyor.”

“Huzur Veren Obje”

Işıklı ve hayvanların beslendiği terrariumlar gibi birçok çeşit ve içeriğe sahip terrariumlar  yapıldığını söyleyen Zaman,  evin her köşesinde kullanılan dekoratif ve huzur verici bir obje olduğunu söylüyor. Terrarium yaptıran kişilerin genellikle sık kullandığı odalarda veya mutfakta kullanıyorlar. Göz zevkine göre küçük ve büyük boyutta terrariumlar bulunuyor. Fiyat ise yaptırılan terrariumun içeriğine göre değişiyor.