Etkin Muhalefet…

Hakimiyet Gazetesi'nin sürekli olarak gündeme getirdiği, muhalefetin, etkin muhalefet yapamadığı yayınlarının ardından partiler harekete geçti. Elazığ'daki siyasi partiler, sahada etkin bir rol oynarken, sorunların çözümü için ise çözüm önerileri sunuyor. Muhalefet partilerinin duyarlı ve çözüm odaklı siyaseti ise halkta karşılık buluyor.

Etkin Muhalefet…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak depreminden sonra yaşanan sorunlar ile başta içme suyu problemi olmak üzere halkımızı olumsuz etkileyen problemleri gündeme getirerek bu durumu   siyasi avantaja çevirmek için daha güçlü sahaya inen muhalefet partileri çalışmalarını sürdürüyor.  

İlimizin problemlerini her platformda dile getiren CHP'li Gürsel Erol'un etkin muhalefetinin ardından;  MHP, İYİ Parti, Saadet, Yeniden Refah, HÜDA PAR ve DEVA Partisi de halkla buluşmaya devam ediyor.

ÖNEMLİ ADIMLAR ATILIYOR 
Son zamanlar da gerek Elazığ gerekse ülke genelinde birçok eleştiri alınan Ak Parti’ye karşı muhalefet partileri atağa geçti. Özellikle Elazığ’da son yıllar da yaşanan sorunlar ve ekonomik problemler nedeniyle muhalefet partilerinde ciddi şekilde çalışma gözlemleniyor.Olası bir erken seçim ya da normal zamanı olan 2023 yılı haziran ayında yapılacak seçimlere daha güçlü girmek ve kamuoyunda hükümete karşı oluşan tepki oylarını kendi siyasi partilerine kazandırmak amacıyla muhalefet parti milletvekilleri ile il başkanları halkla daha çok buluşma ve onların sorunlarını dinleme konusunda önemli adımlar atmaya başladılar.

GÜRSEL EROL’UN ÇALIŞMALARI ÖRNEK OLDU 
İlimiz CHP Milletvekili Gürsel Erol, ana muhalefet partisinin milletvekili olmasına rağmen seçildiği günden beri yerel muhalefette çok farklı bir yol izliyordu.Klasik muhalefet anlayışı ile her yapılanı eleştirme, her hizmeti kötüleme yerine;  isabetli ve doğru hizmetleri takdir etme ve buna emek veren siyasilere teşekkür etme kültürünü benimseyen siyasi anlayışını ilimizde hakim kılan Gürsel Erol’un bu yapıcı ve şehrin sorunlarında paydaş olma çabaları diğer muhalefet partilerinin de çalışmasına neden oldu. CHP Elazığ İl Teşkilatı ile ilgili eleştirileri de göz önünde bulundururak İl Başkanlığı'na seçilen Av. Coşkun Çağlar Duran'ın söylemleri ve daha ilk günlerden gösterdiği uyum CHP Elazığ İl Teşiklatının başarılı çalışmalar yürüteceğinin sinyalini vermiş oldu.

MUHALEFETE BAKIŞ AÇISI DEĞİŞTİ Mİ? 
Elazığ’ın yıllardır en büyük sorunu olan “MUHALEFET” konusu son zamanlar da çözüm üreten ve halkın sorunlarını dinleyen bir kimliğe büründü. İYİ Parti, Saadet, Yeniden Refah,HÜDA PAR ve DEVA Partisi her kesimden vatandaşın sorunlarını dinliyor ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulunuyor.Özellikle halkın tepki gösterdiği konular da neredeyse her gün basın açıklaması yapan ve vatandaşları ziyaret eden Muhalefet Parti İl Başkanları, bu gösterdiği çabaların  sonuçlarını almaya başladılar. 

İYİ PARTİ YÜKSELİŞTE
Ülke genelinde yukarı doğru bir ivme kazanan İYİ Parti'nin bu ivmeyi Elazığ'da yakalayamadığı sıklıkla dile getiriliyordu. Son günlerde İYİ Parti'nin bu eleştirileri dikkate aldığı rahatlıkla görülürken, artan il, ilçe ve köy ziyaretleriyle vatandaşın gönlüne dokunma noktasında önemli adımlar atılıyor. 

2023 SEÇİM ÇALIŞMALARI BAŞLADI 
Özellikle Gürsel Erol’un yapıcı muhalefet anlayışı ve sorunlara gösterdiği duyarlılık sayesinde Elazığ’ın genelinde CHP’ye karşı bir sempatinin oluştuğu gözlemlenirken, diğer siyasi partiler ise halk tarafından takip edilmeye ve projeleri dinlenmeye başlandı. Her kesimden vatandaşa hitap etmenin avantaj olduğunu gören muhalefet partileri, ziyaretlerini de artırmaya başladı. Özellikle depremden sonra konutlar konusunda ciddi sorunlar yaşayan vatandaşları ziyaret ederek halkın nabzını ölçen muhalefet partileri, 2023 seçimlerine ciddi şekilde hazırlanarak sahaya indiler. 

MHP ATAĞA GEÇTİ
CHP’nin sahada gösterdiği etkin muhalefeti gören MHP Elazığ İl Teşkilatı da sahaya inerek çalışmalara başladı. 2018 seçimlerinde bir milletvekilini kıl payı kaçıran ve yapılacak ilk genel seçimde 2 milletvekili ile yerel seçimlerde Elazığ Belediyesini hedefleyen MHP, bu hedefine ulaşmak amacıyla halkla buluşma toplantılarını başlattı. Her kesimden vatandaşın yanına giden ve sorunları çözmek için çalışmalar yürüten MHP’nin bu aktif çalışması kendi tabanında da olumlu karşılanıyor. 

SAADET PARTİSİNDEN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA 
İlimizde köklü bir geçmişe sahip Saadet Partisi de son günlerde sahada daha çok görünmeye ve halkla daha çok buluşmaya özen gösteriyor. Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın,  başta deprem ve içme suyu problemi olmak üzere halkın sorunlarını ve  sıkıntılarını yerinde dinlemek amacıyla esnaf gezilerine önem verirken, gündeme dair de dikkat çeken açıklamalarda bulunuyor.

"DEPREM KONUTLARI KESİNLİKLE ÜCRETSİZ TESLİM EDİLMELİ!" 
Başkan Akın geçtiğimiz  gün yaptığı açıklamada,“ 1977’de bu devlet MC hükümeti döneminde Sayın Recai Kutan İskan Bakanı iken, Van Çaldıran depreminde 14 bin adet konutu 6 ayda yapıp hak sahiplerine ücretsiz teslim etmiştir. Elazığ halkı 2 yıldır hak etmediği tüm olumsuzlukları yaşamıştır. iktidar deprem evlerini vatandaşa ücretsiz teslim etmelidir. Hiç olmazsa kendini bu şekilde affettirmelidir.”dedi.

"YÖNETİME GELİRSEK DEPREM KONUTLARINDAN ÜCRET ALMAYACAĞIZ, HİBE EDECEĞİZ"
Akın,“Sosyal bir devletin yapması gereken, vatandaşın uğradığı bir afet karşısında zararını gidermesi ve şefkat elini uzatmasıdır. Biz geldiğimizde daha önceden olduğu gibi yine vatandaşımızı huzura ve selamete kavuşturup deprem evlerinden tek kuruş almayacağız. Bunun sözünü vermek isterim.”dedi. 

YENİDEN REFAH PARTİSİ SAHADA
Milli Görüş’ün lideri ve efsane Başbakan Prof.Dr. Necmettin Erbakan’ın oğlu Dr. Fatih Erbakan tarafından kurulan Yeniden Refah Partisi de etkin bir çalışma performansı ortaya koyuyor. Eğitim toplantılarına büyük önem veren Yeniden Refah Partisi, bir yandan da esnaf ve STK ziyaretlerini sürdürüyor ve her fırsatta halkla buluşma toplantıları yapıyor.

DEVA PARTİSİ ETKİN BİR ÇALIŞMA YAPIYOR 
İlimizde en çok çalışan ve değişik kitlelere ulaşma gayretinde olan partilerin başında ise Deva Partisi geliyor.Özellikle gençlerden oluşan yönetimi ile toplumda iyi bir sinerji oluşturmuş durumda. İlimizdeki birçok siyasi parti,, STK ve kültür sanat camiasını ziyaret eden ve gittiği her yerde kabul ve ilgi gören il yönetimi, ilimizin sorunlarını raporlaştırıp TBMM’ye  taşınması konusunda da büyük gayret sarf ediyor.

HÜDA PAR SORUNLARI GÜNDEME GETİRİYOR 
HÜDA PAR Elazığ İl Teşkilatı ise son zamanlarda sorunların çözümü noktasında çalışmalarını sürdürüyor. Parti içi toplantılar ve vatandaş ziyaretleri ile çalışmalarını sürdüren il yönetimi, özellikle halkın desteğini almak için ciddi bir çalışma yürütüyor. 

GELECEK PARTİSİNDEN “SES” YOK 
Ahmet Davutoğlu’nun Genel Başkanlık yaptığı Gelecek Partisi, ülke genelinde ciddi çalışmalar yürütürken Elazığ’da il yönetimi aynı performansı gösteremiyor. Varlık gösteremeyen mevcut il Başkanı Av. Adnan  Demir’in yerine yeni il başkanlığı için birçok isimle görüşülüyor olmasına rağmen altı aydan beri bir isim bulunamadı. 
Kamuoyundan uzak bir görüntü çizen il yönetimi, Elazığ’ın sorunlarını gündeme getirme konusunda da oldukça başarısız bir görüntü çiziyor.  Etkin bir çalışma yapamayan Gelecek Partisi’nin önümüzdeki seçimler de Elazığ’da ciddi bir oy alması zor görünüyor. Halkın sorunlarını dinlemeyen ve güçlü bir performans gösteremeyen Gelecek Partisi’nin Elazığ’da en başarısız muhalefet partisi olarak dikkat çekiyor. 

AK PARTİ’NİN DAHA FAZLA ÇALIŞMASI GEREKİYOR 
İlimizde bugüne kadar önemli başarılar elde etmiş ve çok sayıda milletvekili çıkarmış Ak Parti’nin, muhalefetin bu çalışmalarına karşılık daha fazla sahada olması gerekiyor.

Ak Parti’nin ülkeye yaptığı hizmetleri daha çok anlatması ve sorunların çözümü için ciddi adımlar atması isteniyor.
Seçimlere kısa bir süre kalmasına rağmen teşkilat içi toplantı yapıp bunu sosyal medyada paylaşmayı siyasi çalışma olarak görüp görevini yaptıkları rahatlığında olan, kendi tabanına ulaşma noktasında bir çok ekip oluşturup gönül ziyaretleri yapma aşamasına geçemeyen Ak Parti’nin oy erimesinin önüne geçmek için sözde ve görüntüde değil özde sahaya çıkması gerekiyor.