ETKİLİ OLMAK NE OLA Kİ?

ETKİLİ OLMAK NE OLA Kİ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Stanford Üniversitesi’nden John IOANNİDİS ve arkadaşları tarafından “Plos Biology” dergisinden yayımlanan dünyanın en etkili bilim insanları listesinde, Fırat Üniversitesi’nden 30 öğretim üyesi, dünyadaki en başarılı bilim insanları listesinde yer almış.

Dünyanın en etkili bilim adamlarını bu arkadaşlar( haberde bu kelime geçtiği için kullandık) neye göre ve hangi kriterlere göre belirlemişler merak ediyoruz.

Listede ismi bulunan Fırat Üniversitesinden bilim adamlarımızı kutluyoruz ve  fakat şu soruları da sormadan duramıyoruz.

Etkili bilim adamlarımız bilim dünyasında hangi etki ve tesir yaratan bir buluş ve yeniliğe imza attılar. Ya da bu arkadaşlarımız hangi teknolojik icat ve yeniliğe imza atmışlar.

Veyahut bu bilim insanlarımızın adı hangi bilimsel çalışmalarda zikredildi, kaç makalede kendilerine atıfta bulunuldu?

Bu soruları uzatmak mümkün.

Dememiz o ki bilim insanlığı demek biraz da insanlığa fayda sunmak, ortaya katkı koymak demek.

Bilim camiasında çokça tartışılan ve insanlığa fayda sunmayan bir konuda binlerce makale yazılsa yüzlerce kitap basılsa bunun dünyaya ne faydası ola ki.

Görünen o ki bazı bilim insanları insanlığa hiç bir faydası olmayan suya tirit mevzularda laf çevirip top döndürdükleri alanlarda birbirlerine atıfta bulunup puan almanın kişisel hazzını ve kendi kendilerine mutlu olmanın mutluluğunu yaşıyorlar.

Tamam, onlar yaşasın da bu mutluluğu aralarından bir Aziz Sancar çıkaydı da biz de sevineydik. Şimdi oldu kendi kendine sevinmek.