'ESNAFIN HALİNDEN, ESNAF ANLAR'

Erol Kara/Elazığ Kahveciler odası Başkanlığına aday olan Turan Kurnaz, Kahveciler odası başkanının sorunlarla ilgilenmediğinden aday olduğunu belirterek, Esnafın halinden, derdinden anlayacak birinin esnafı temsil etmesi lazım. Kâğıt üzerinden seyyar satıcı gösterilip başkanlığın nimetlerinden faydalanma ile esnafa hizmet edilmez ''dedi.

 'ESNAFIN HALİNDEN, ESNAF ANLAR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ ‘da Sivil toplum kuruluşlarının çok yetersiz olduğunu gördüğünü söyleyen Turan Kurnaz, ‘’Esnafla alakası olmayan birilerinin esnafı temsil ettiğini biliyorum.  Sadece makamlarını korumak amacıyla aday olup başkanlık yapanlar var diye konuştu.

 

Kendisinin 30 Yıl bankacılık yaptığını emekli olduktan sonra  2013 yılında Harput Esnaf Kefaleti kurduğunu söyleyen Kurnaz, Aynı zamanda Orduevi civarında ise esnaflık yaptığını sözlerine ekledi.

 

SEYAR SATICI KAYDI İLE BAŞKAN ADAYI OLUNMAZ

 

Turan Kurnaz,”Öyle başkanlar var ki, tabelacı ve seyyar satıcı olarak maliye kaydı var. Bu götürü olarak maliye kaydı olan bazı başkanların esnaf dükkânı bile yok. Birileri bana çıkıp bunun dükkânı olduğunu söyleyemez. Sadece makamını korumak için ve oranın nimetlerinden faydalanmak için başkanlık yapanlar var. Ben Seyyar satıcının maliye vergisi olduğunu duymadım. Formaliteden maliye kaydı yaptırıp başkanlığın nimetlerinden faydalanmak isteyenler  var. Esnafın halinden, derdinden anlayacak birinin esnafı temsil etmesi lazım. Yoksa kâğıt üzerinden seyyar satıcıyım olmaz. 900 Üyesi olan Esnaf Kefalet kooperatifi başkanıyım. 47 Milyon kredi sağladım. Esnafların hizmetine sunulmak üzere Cenaze nakil aracı aldım. “

 

KAHVECİLER ODASI BAŞKANI SORUNLARLA İLGİLENMEDİ

 

Kahveciler odasının mevcut başkanın sorunlarla ilgilenmediğinden aday olduğunu söyleyen Turan Kurnaz,” Diyarbakır ‘da 12 Bin, Elazığ ‘da 18 Bin. Kahvelerde sigara yasağından dolayı en çok cezayı yiyen il Elazığ.Sorunlarla ilgilenen yok. Elazığ esnafı vatanı milletini seven bir il olduğu için kahveci esnafı mağdur oluyor. Mevcut başkanın Emniyet müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü bazında hiç bir çalışması olmadı.  

Esnaf dürüst ise bunun bedeli bu olmamalı. Benim Kahveciler odasının maaşına ihtiyacım yok. Ben eğer seçilirsem başkanlık maaşı almayıp fakir üyelerimin çocuklarına burs olarak vereceğim. Basit usulde çalışan esnaftan alınan 80 TL’yi almayacağım, Faaliyet belgelerinden para almayacağım ve Kahveciler odasına kayıtlı esnaftan bir kuruş almadan bu hizmeti bedava yapacağım. Giderleri ise Yıllık aidattan karşılayacağım. Bu arada 15 bin kişiyi temsil den Esnaf Birlik Başkanının Esnafa sahip çıkmadığını görüyorum. “dedi.

 

ESNAFIN HALİNDEN SEYYAR SATICI ANLAMAZ

Esnafın içine girerek mevcut sorunların ne olduğunu bilen başkanlara ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Turan Kurnaz,” Çözüm üreten başkanlara ihtiyaç var. Esnaf sarayının olmadığı bir ilde mevcut Birlik başkanı yıllarca ne yapmış? Bilmek isterim. Esnaf odasında oturmayla Ben oda başkanıyım Birlik başkanıyım diyemezsiniz. Hizmet yok, bir kere esnaf değilsin, seyyar satıcısın. Elazığ esnafı, esnafı temsil eden birinin kim olduğunu bilmesi lazım. Şu demode olmuş insanların Elazığ’ın üzerinden elini çekmesi lazım. Bu meydan onlara kalamaz.  Bir tek proje yaptıklarını gösterinler ama yok. “şeklinde konuştu.