Esnafın Gücü

Sonbahar, birçok ailenin kışlık hazırlıkları yaptığı mevsim olarak bilinir. Elazığ'da yaşayanlar belki bu hazırlıkları yapmakta şanslı ama gurbette yaşayanlarımız bu imkânlara çok yakın değil.

Esnafın Gücü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurutmalık biber ve patlıcanlar, salçalar, salamura peynir, tereyağı, bulgur, tarhana, erişte, turşu, tandır ekmeği, orcik, pekmez ve daha birçok yöresel ürünlerimize ulaşamayanlar için, büyük şehirlerde düzenlenen Elazığ Günleri şimdilerde de devam ediyor.

Genelde bir dernek, vakıf ve resmi kurumların organizesi ile yapılan Elazığ Günleri, son aylarda esnafın kendi organizesi ve gücü ile yapılmaya başlandı.

Özellikle Elazığ Esnaf Odalarının talebi ve büyükşehirlerdeki ilçe belediyeleri ve hemşeri dernekleri ile birlikte organize edilen Elazığ lezzet günleri, öncekilere nazaran  mütevazi kalsa da o şehirlerde yaşayan hemşerilerimizin de ilgisini çekiyor ve takdir görüyor.

Bu mütevazı Elazığ günlerinde çok paralar harcanıp konser, kültürel faaliyet ve reklama yönelik etkinlikler olmasa da hemşerilerimiz aradıkları ürünleri rahatlıkla ve daha ucuzunu alabiliyor.

Ucuz olmasının sebebi ise bu alanlara herhangi bir stant ücreti ödenmemesi. İlçe belediyelerinin tahsis ettiği alanlarda ve özellikle merkezi alanlarda bulunan pazar yerlerinde gerçekleştirilen bu organizeler artarak devam edecek gibi görünüyor.

Esnafın kendi gayreti, kendi girişimciliği ve kendi özgüveni ile yaptıkları bu lezzet günleri, büyükşehirlerdeki hemşerilerimize daha taze, daha ucuz ve daha yakın yöresel ürünlerin ulaşmasını sağlıyor. 


24 Ocak depremi ve pandemi sürecinde oldukça zor dönemler geçiren esnaflarımız bu faaliyetlerle sorunlarını bir nebze de olsa giderecekler,  hem yerel ekonomiye hem de yerel üreticilerimize nefes olacaklar.