ESNAFIN CORONAYA ALDIĞI TEDBİR BEĞENİ TOPLADI

Nisa Yılmaz/Elazığ'da yufka imalatçısı olarak hizmet veren işletmede CORANA virüsüne karşı alınan önlem hem şaşırttı hem de ilgi çekti. İşletmenin kendi yöntemi ile aldığı tedbir ise doğal sirke ve zencefil oldu. Sirkeli ve zencefilli suya atılan paralar ütülenip tekrar müşteriye veriliyor. İşletme sahibinin aldığı bu önlem vatandaşlar tarafından da beğeni topladı.

ESNAFIN CORONAYA ALDIĞI TEDBİR BEĞENİ TOPLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 İNSAN SAĞLIĞI İÇİN SİRKELİ SU VE ZENCEFİL

Sirkeli suda bekletilen  paraları ütüleyip tekrar müşteriye müşteriye vererek mikropların azda olsa öldüğünü ifade eden Murat Bingöl, “ Organik olarak hazırladığımız sirke ve zencefilli suyu bir kutuya bırakıyoruz. İşletmemize gelen müşterilerimizi bu salgından korumak için alışveriş sonrası parayı direk kasaya değilde sirkeli suyun içine atıyoruz. Müşterilerimizin sağlığı için yaptığımız ikinci işlem  ise paraları ütüleme işleminden geçiriyoruz böylece hem bizim hem  müşterilerimizin içi rahat ediyor. Bu yöntemi yapmamdaki amaç mikrobun çoğunun paradan geldiğine inanıyorum. Günlük bir para kaç kişinin elinde dolaşır bunun tespiti elbette zor belki elli, yüz belki de hastalığa yakalanan birinin elinden bana gelmiş olabilir bu yüzden bizimde bu duruma karşılık  sirkeli su yöntemimiz var “ dedi.

DEZENFEKTE ETTİĞİM PARALARI BANKAYA GÖTÜRDÜM

Sirkeli su yönteminin hadisler de geçtiğini ifade eden Bingöl, “Bu benim kendi düşüncem ama eminim ki para sirkeli suyun içine girince  yüzde 10 mikrop ölüyordur. Sirkeli su bildiğimiz gibi ayetlerde de var şifalı olduğu yönde birçok sonucu var ve aynı şekil zencefilde bir okadar etkili mikrobu yok etme etkileri olduğunu biliyorum. Gelen vatandaşların bu yönteme bakış açısı çoğu zaman olumlu ve çoğu zamanda olumsuz olabiliyor. Memnun kalanda var, dalga geçende var. Dezenfekte ettiğim paraları bankamatiğe götürdüm sorun yok her hangi bir sorun olmadı kabul ediyor. Son olarak işletmemize gelen müşteri parayı kasaya değilde burada kendi yöntemlerimizle hazırladığımız sirkeli suyun içine atıyor ve ardından biz o paraları ütünün sıcaklığından da yararlanarak ütülüyoruz. Böylelikle mikropları ve salgını böylelikle yüzde 20 veya yüzde 30 önlemiş oluyoruz. Esnaf olarak bizimde kendi yöntemimiz ile aldığımız tedbir bu “ şeklinde konuştu.