Esnaf Odalarına Yeni Heyecan

Geçtiğimiz Cuma günü Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı seçimi gerçekleştirildi. Yapılan kongrede esnaflar 'değişim' dedi ve 35 yıldan beri bu görevi aralıksız sürdüren Cemil Erdem, seçimleri kaybetti.

Esnaf Odalarına Yeni Heyecan

Seçimin galibi ise birkaç yıl önce kurulmasına rağmen ciddi bir atılım gösteren ve özellikle deprem sürecinde esnaflara önemli oranda kredi sağlayan Harput Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turan Kurnaz oldu. 

Seçimlerde ipi göğüsleyen Turan Kurnaz’ın 77, Cemil Erdem’in ise 70 oy alması, seçimlerin kısasıya geçtiği anlamına gelmez. Zira diğer aday Mitat Ulaş’a verilen oy da değişimden, daha doğrusu mevcut başkan Cemil Erdem’in seçilmemesi gerektiği yönünde ortaya konan bir irade ve tepkiydi.

 Dolayısıyla Cemil Erdem seçimleri, 77’ye 70’le değil, 122 oya karşın 70 oyla kaybetmiş bir başkandır.

Keşke insanlar bu kadar makamlara bağlı ve bağımlı kalmasa. Keşke zirvede ve gönüllerde iken bırakmayı bilse. Bu durum onları daha unutulmaz kılar. Seçim kaybeden bir başkan olmaktansa, “Artık yoruldum, yeni isimlere yer açmalıyız” diyerek aday olmayan başkan daha iyi hatırlanırdı.

Yeni dönemde Başkan Kurnaz’ın,  girişimciliği, mütevaziliği, kibir ve bencillikten uzak, ortak aklı ve kolektif çalışmayı kendine ilke ve rehber edinen ve Harput Esnaf ve Kredi Kooperatifinde kısa sürede gösterdiği  başarı ve atılımları, Elazığ Esnaf Odaları Birliğinde de göstereceğine inanıyor ve kendisine başarılar diliyoruz.