Esnaf dediğin böyle olur

Elazığ Yeni Mahalle'de küçük bir iş yeri olan 76 yaşındaki Bayram Gürbüz, yaklaşık 45 yıldır meyve, sebze gibi ürünleri neredeyse hâl fiyatına satıyor.

Esnaf dediğin böyle olur

Şu anda bulunduğu iş yerini 1982 yılında kiraladığını ve o zamandan beri bütün ürünleri uygun fiyata sattığını belirten Bayram Gürbüz, 45 senede ev, dükkan veya iş yeri alamadığını aktardı.

Esnaf dediğin böyle olur

ELAZIĞ’DA ESNAFLIK ÖRNEĞİ

Serbest piyasa fırsatçılığının sık sık gündem olduğu günümüzde, denetimlerin gerekli aralıklarla yapılmaması ve fahiş fiyat uygulayan esnaflar için yeterince caydırıcı cezai işlem uygulanmaması tepkilere neden olurken Yeni Mahalle’de bir esnaf, esnaflık geleneğini sürdürüyor ve ürünleri ihtiyacından fazlasına satmıyor.

Esnaf dediğin böyle olur

“5’E ALIP 25’E SATMAYI BEN DE BİLİRİM AMA VİCDANIM EL VERMİYOR”

Ürünleri vicdanı el vermediği için uygun fiyata sattığını belirten Esnaf Bayram Gürbüz, “1982 yılından beri buradayım. Kuru mal, yaş mal satıyorum. Toptan fiyatına çok yakın satıyorum. Kendimi bildim bileli uygun fiyata satıyorum. Sadece hayatta kalıyorum. Daha fazlasına da satabilirim ama vicdanım el vermiyor. 45 senedir bu işi yapıyorum, evim de dükkanım da kira. Bir araba bile almadım.

5’e alıp 25’e satmayı ben de bilirim ama vicdanım el vermiyor. Helalinden kazanıp hayatıma devam ediyorum” şeklinde konuştu.