Eskiler, Eskide Kaldı!

Yavuz Donat, başta Demirel ve Özal olmak üzere bir dönem Türk siyasi hayatına damga vurmuş isimlerin yakın dostu ve sözcüsü olabilir. Ve yine bir dönem Türk medyasının duayen ismi de olabilir. Geçmişin Tercümanı gibi güçlü bir gazetesinden yine güçlü ve etkili bir Gazete olan Sabah gazetesine geçerek köşe yazarlığını sürdüren bir kalem de olabilir. Ama bir gerçeği de kabul edelim ki günümüz okurunun çok takip etmediği özellikle 30 yaş ve altı neslin hiç tanımadığı ve takip etmediği bir yazardır.

Eskiler, Eskide Kaldı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kendisinin siyasetteki etkisi çok fazla kalmadığı gibi bu konudaki yetkinliği de kalmamış gibi görünüyor. Çok sevdiği ve sık sık gittiği Anadolu şehirlerinin havasını koklama adına konuştuğu kişilerin görüşlerini tüm şehir öyle düşünüyormuş gibi yansıtan ve dediklerinin çok da yansıması olmayan bir yazar.

Kendisine sevgi, saygı ve mesleğe emeğinden dolayı elbette minnettarız. Ancak bir şehir, bir marka ya da bir ürün tanıtımında en son akla gelecek bir yazar tercihi Yavuz Donat olurdu. 

Kurumların böyle bir gayreti ve çabası elbette takdire şayan. Eğer bu yol ve yöntemle şehir tanıtılacaksa, büyük bir okur kitlesi olan, gerek televizyonlarda gerekse köşe yazılarıyla her kesimden takip edilen yazarlarla bu çalışmayı yapmak daha isabetli olurdu.

İşte size bir tavsiye: Serhat Yabancı. Kendisi Sivriceli memleketine ve değerlerine aşık biri. Hemen her gün bir ulusal kanalda yayında. Kendisinin kişisel gelişim Aile ve Evlilik konusunda birçok  kitabı var. 

Hem televizyonlardan hem de sosyal medya hesaplarından milyonlarca takipçisi var. Paylaştığı her bir resim ya da metin ciddi karşılık buluyor, geniş kesimlerce de yeniden paylaşılarak ciddi bir tanıtım sağlanıyor.

Tespitleri, önerileri ve bakış açıları ile bizden biri. Her alanda bozulmamamıza sebep, değerlerimizden uzaklaşma ve karşıdakini anlamamadan geçtiğini söylüyor.

Ve ne tesadüftür ki Serhat Yabancı, biri özel bir okul, diğeri de Ak Parti Kadın Kolları tarafından Belediye Kültür Merkezi’nde Pazar günü gerçekleştirilecek bir konferans için ilimizde olacak.

Yetkililere tavsiyemiz odur ki eskilere rağbet kalmadı. Eğer yazarlarımız vasıtası ile bir tanıtım düşünülüyorsa, yeni nesillere yeni yöntemler ve daha çok kitlelere etki eden kişilerle yol alınmalı.  Hele bu isim memleketimizden yetişmiş ve ülkemizde sözü dinlenir önemli bir konuma yükselmiş bir isimse daha ne isteriz ki?