Eski Vali Ahmet Kara hayatını kaybetti

Kars'ın eski Valisi Ahmet Kara 20 Gündür tedavi gördüğü hastanede geçirdiği kalp krizi sonucu tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Eski Vali Ahmet Kara hayatını kaybetti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kars'ın eski Valisi Ahmet Kara 20 Gündür tedavi gördüğü hastanede geçirdiği kalp krizi sonucu tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Kamuda önemli görevlerde bulunan ve son olarak 2009-2012 yılları arasında Kars Valisi olarak görev yapan Ahmet Kara, eşi ile birlikte korona virüs teşhisi nedeniyle Ankara Şehir Hastanesinde 20 gündür tedavi görüyordu. Kara’nın hastanedeki tedavisi esnasında ani kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi.

AHMET KARA KİMDİR?

02 Şubat 1953 Erzincan Uluköy doğumlu Ahmet Kara, 1966 yılında Erzincan Uluköy İlkokulu,1971 Erzincan İmam Hatip Ortaokulu ve 1973 yılında Erzincan Lisesinden mezun oldu.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümünden mezun oldu. Edirnede Maiye memurluğu, Sarıgöl, Uludere, Kuruca, şile kaymakam vekillikleri, Akdağmadeni kaymakamlığı ve belediye başkanlığı, Adıyaman İl Hukuk İşleri Müdürlüğü, Hınıs, Çal kaymakamlıkları, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği, Mülkiye Başmüfettişliği, Başbakanlık Başmüşavirliği, vekaleten Müsteşar Yardımcılığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 

11 Haziran 2009 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı ile Kars İline Vali olarak atandı. 3 Ağustos 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan valiler kararnamesi ile merkeze atandı. 15 Eylül 2014 de Çorum valiliğine atandı. 1 Haziran 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan valiler kararnamesi ile merkeze atandı.

Vali Ahmet Kara'nın Cenazesi yarın öğlen namazına müteakip Ankara karşıyaka mezarlığında defnedilecek. Merhuma Allah'tan Rahmet, Yakınlarına Başsağlığı dileriz.