Eski Türkiye daha mı iyiydi?

Bitlis'te gerçekleştirilen toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Eski Türkiye artık tamamen geride kalmıştır. İnsanımızın kökeninden, inancından ötekileştirildiği günler geride kaldı. Terör sopasıyla insanımızın dizayn edildiği günler geride kaldı. Yokluk ve yoksulluğun olduğu o eski günler artık tamamen geride kaldı. Çok ağır bedeller ödeyerek elde ettiğimiz kazanımlarımızı kimsenin elimizden almasına müsaade etmeyiz. Belini kırdığımız, nefesini kestiğimiz terör tehdidinin tekrar hortlatılmasına izin vermeyiz. Eski günleri özleyenlere, bizi eski karanlık günlere tekrar çekmek isteyenlere asla eyvallah etmeyiz.' dedi.

Eski Türkiye daha mı iyiydi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye 23 yıldan beri hayata geçirdiği hizmet ve projelerle birçok konuda ciddi anlamda bir mesafe aldı. Terörün belini kırma noktasında da ciddi bir başarı ortada duruyor.

Ancak bu gerçeklerle birlikte son birkaç yıldan beri vatandaşın belini kıran ciddi bir geçim sıkıntısı, ciddi bir hayat pahalılığı ve bunun getirdiği yığınla toplumsal ve psikolojik vakalar var.

Bunları bile bile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşma metnine eski-yeni Türkiye ifadelerini koyan danışman ve metin yazarları, bu konuşmadan kaynaklı gelebilecek olumsuz yorum ve tepkileri nasıl hesap edip kestiremiyorlar anlayabilmiş değiliz.

Bizler bu haberi Ak Parti’ye oldukça yakın ve genellikle de Ak Partililerin takip ettiği ulusal bir haber sitesinden okuduk. Üşenmedik bir de yorumlara baktık ki aman ne görelim! Yorumların neredeyse tamamı “eski Türkiye’yi özlüyoruz” mealindeydi.

Tabi yorumcular bunu yaparken 23 yıl önceki ekonomik verileri, döviz, petrol ve diğer verileri de vererek eski Türkiye’nin daha çok bolluk ve bereket içinde olduğunu dile getiriyorlardı.

Hâlbuki Ak Parti’nin ülkeye birçok alanda yaptığı hizmetler eski yeni Türkiye kavramları kullanmadan da çok rahatlıkla ve daha baskılı bir şekilde anlatılabilirdi. İnsanların zaten yoksulluktan belinin kırıldığı bir dönemde sinir uçlarına dokunacak ve tepki gelmesi çok aşikâr olan kelimelerle halka seslenmek, doğru değil. Bizlerin asıl merak ettiği konu ise halktan gelebilecek tepkileri az çok tahmin etmelerine rağmen metin yazarları neden eski-yeni Türkiye ifadelerini özelikle metinlerine koyarlar. 

Eğer bu ifadeleri kullandıkları halde vatandaştan gelebilecek tepkileri hesap edemeyecek kadar basiretsiz ve öngörüsüz iseler bunların Külliye’de ne işleri var?

Söylememiz ve sıklıkla dile getirmemiz o ki Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi yakınında olan belirli bir lobi ve servisin asimetrik- simetrik yıpratma kampanya ve kumpasına tabi tutuluyor ve bunda da kısmen başarılı oluyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu lobiyi ne zaman tanır, ne zaman kendisi aleyhine kurulan kumpasları hisseder ve adım atar merakla bekliyoruz.