Eski Kafa, Eski Yöntem

Millî Eğitim Bakanlığı, LGS ve YKS sınavına girecek öğrencilere destek olmak amacıyla 12 milyon çalışma kitabı bastırarak 8 ve 12'nci sınıf öğrencilerine ücretsiz olarak dağıtmış.

Eski Kafa, Eski Yöntem
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Millî Eğitim Bakanlığı, tüm eğitim kademeleri için öğrencilerin ek kaynak ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalışma yaprakları, fasiküller, çalışma soruları, beceri temelli testler, LGS örnek ve YKS çalışma soruları gibi pek çok yardımcı kaynağı her ay düzenli olarak yayılıyormuş ve bu kapsamda şu ana kadar 24 milyon yardımcı kaynak kitabını öğrencilere dağıtmış.

Bu kaynak kitaplardan 235 bin adeti de ilimizdeki öğrencilere dağıtılmış.

Güzel bir düşünce ve güzel bir hizmet. Öğrencilerin sınava hazırlanmasına katkı sunulmak hedeflenmiş ve bunun için bugüne kadar 24 milyon kitap basılmış ve öğrencilere ücretsiz dağıtılmış.

Bu hizmet, zaten fiyatları almış başını gitmiş kâğıt ve matbaa masraflarına katlanılmadan yapılamaz mıydı diye bir soru aklımıza takıldı.

Artık günümüzde hiç kimse “evimizde bilgisayar yok” ya da “akıllı telefon yok” mazeretine sığınamaz. Çok istisna olan az sayıda evlerde belki bu eksiklik vardır ama her evde birkaç akıllı telefon, diz üstü ya da masaüstü bilgisayar var. 

Akıllı telefonlar babaların haber siteleri, annelerin magazin ya da yemek tarifleri, ağabey ve ablalarının da genelde sohbetleri ile meşgul olduğu için bazı gariban öğrencilere telefon kalmıyor olabilir. 

Büyükler çocuklarına kendi telefonlarını kullandırsa, MEB de 24 milyon kitap baskısına harcayacağı para ile internet sitesine yükleyeceği yüzlerce soru bankası ile ve kaynak kitap ile daha iyi sonuç alabilirdi.

MEB, eski usul ve yöntemlerle öğrencilere katkı yapmak yerine yeni yöntemlerle ve cazip metotlarla hizmet etmeye doğru bir dönüşüm yaşamalı.MEB’in bir çok alanda yaptığı ve günümüz teknolojisine uygun çalışmalarının aynısının da bu tür hizmetlerde görmek istiyoruz. Bu çalışmaya da bütün veliler destek vermesi gerektiğine inanıyoruz. 

Kâğıda da matbaaya da kitapların taşınması ve öğrencilere ulaştırılması için harcanan paraya da yazık edilmiş. Artık kendinizi bir yenileseniz diyoruz ey eski bakanları beğenemeyen yeni bakanlar!…