Erzurumlu taraftarlardan sezon açılışı teklifi

 

Erzurum halkı Elazığspor'un yok olmasını istemiyor

Erzurumlu taraftarlardan sezon açılışı teklifi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Erzurum halkı Elazığspor’un yok olmasını istemiyor. Dadaşlar, ekonomik açıdan tarihinin en zor günlerini yaşayan Bordo-beyazlılar için seferberlik başlattı.
Sosyal medyada da Elazığspor için destek ve yardım kampanyaları başlatan Dadaşlar, kardeş kulüp Elazığspor’un 50. yılında yok olmaması çağrısında bulundu.

 Dadaşlar Grubu, BB Erzurumspor’a çağrı
Kardeş kulüp Elazığspor’un yaşatılmasını isteyen Dadaşlar Grubu,  BB Erzurumspor’dan Elazığspor’un sezon açılışına gitmesini talep etti.
Dadaşlar Grubu Lideri Zafer Lömenler ve Tevhit Ergin, “Elazığspor bizim  kardeş kulübümüz, BB Erzurumspor’un Elazığspor’un sezon açılışına giderek, orada dostluk maçı yapmasını istiyoruz. İnşdigerah o gün geldiğinde bizde Erzurumlu taraftarlar ve basın mensupları ile birlikte Elazığspor’a destek olmak için Elazığ’a gideceğiz. Elazığspor’un derdi bizim derdimizdir. Çünkü Elazığ ile Erzurum kardeş iki kent” diye konuştu.

Tek kültür iki ayrı kent
Elazığ ile Erzurum’un aynı kültüre sahip iki ayrı kent olduğunun altını çizen Dadaşlar Grubu,  “Biz bugüne kadar Kazım Karabekir Stadı’nda ya da başka bir ilin stadında kendi şehrimizin takımını desteklerken, dakikalar 23’ü gösterdiğinde ‘Elazığ sen bizim kardeşimizsin’ diyerek, kardeşliğimizi ve dostluğumuza gösterdik. Elazığspor 50. Yılında yaşatılmalı. Yok olmasına kimse göz yummamalı” dedi.

Batıda bir kulüp ağladı herkes ayaklandı
Elazığspor Kulübü Genel Müdürü Akif Kıraç, Kardeş kulüp Erzurum’un taraftarının ilgisinden ve desteğinden dolayı kamp için Erzurum’u tercih ettiklerini ifade ederek, “Biz gittiğimiz ziyaretlerde hep şunu dile getirdik. Batı da bir kulüp ağladığında herkes ayaklanıyor. Elazığspor’da Doğu’nun en güzide temsilcilerindendir. Bizim içinde bir şeyler yapılmalı. Erzurumluların manevi olarak bize verdikleri destek inanın bizim için büyük bir moral olmuştur. Dadaşlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Erzurum’u bağrına basmıştı
Yıllardır kardeş camia olarak örnek teşkil eden BB Erzurumspor-Elazığspor taraftarlarının dostluğu alkış alıyor.
BB Erzurumspor’un Play-Off maçlarında Amedspor’u eleyerek finale kalmasının ardından dönüş yolcuğunda yollara dökülen Elazığlılar, BB Erzurumspor’u bağrına basarak, Dadaşlara moral vermişlerdi. (Erzurum Pusula Gazetesi)