Erzurum'dan gelen meşhur cağ kebabı lezzeti

Efsane konsepti ve efsane lezzetleri ile KOÇ Cağ Kebap Elazığ halkına hizmet vermeye devam ediyor.

Erzurum'dan gelen meşhur cağ kebabı lezzeti

Son dönemin en favori lezzetlerinin başında gelen Erzurum’un meşhur Cağ Kebabı lezzetini ve Erzurum kadayıf dolmasını Elazığlılarla buluşturan Has Koç Cağ Kebap sıcak ortamı, çocuk oyun alanı ile farklı bir konsept ile dikkat çekiyor.

İşletme sahibi Mustafa Karakaş yaptığı açıklamada,” Erzurum denince; Palandöken Dağı başta olmak üzere şehrin muhteşem doğası, soğuk hava ve yoğun kar yağışı ile yiyenlerin asla unutamadığı lezzet olan Cağ Kebabı akıllara geliyor.

Erzurum'dan Elazığ'a uzanan lezzetimiz küçükbaş hayvan etiyle ve özel baharatlarla hazırlanarak odun ateşinde pişiriliyor. Cağ Kebabımız Elazığlılar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Erzurum'dan gelen meşhur cağ kebabı lezzeti

Ünü tüm Türkiye’ye yayılan ve lezzeti ile damaklarda harika bir tat bırakan Cağ Kebabı lezzetinin Elazığ halkıyla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten işletme sahibi Mustafa Karakaş Elazığ halkının damak tadına sunduklarını söyledi.

EFSANE KONSEPT, EFSANE LEZZET

Yıllardır Elazığ’da Cağ Kebabı restoranı işlettiklerini ve Elazığ’da Cağ Kebabı lezzetini getirdiklerini anlatan Karakaş, “Şehrimize ve hemşehrilerimize hak ettiği mekanı ve hizmeti sunmak düşüncesi ile çıktığımız bu yolda, meşhur Erzurum Cağ Kebabı başta olmak üzere Erzurum kadayıf dolmasını da Elazığ halkına sunuyoruz ”dedi.

Erzurum'dan gelen meşhur cağ kebabı lezzeti

ODUN ATEŞİNDE PİŞİRİLEN CAĞ KEBABI LEZZETİ

Mustafa Karakaş, Cağ Kebabının hazırlanışını şu şekilde anlattı;

Koyun etiyle özel baharatlar hazırlanarak odun ateşinde pişirilen cağ kebabı Elazığlılar tarafından yoğun bir şekilde tercih ediliyor.

Pişirilmeden önce soğan, biber, tuz ve çeşitli baharatlarla terbiye edilen et, dinlendirme aşamasının ardından parçalar halinde “cağ” adı verilen şişlere takılıyor.

Erzurum'dan gelen meşhur cağ kebabı lezzeti

Yatık olarak özel odun ateşinde pişirilen cağ kebabının, ateşin kuvvetli ve yakınlığı yavaş yavaş pişirilmesi ve yüksek rakımda beslenen koyun ile kuzu etlerinin kullanılması gibi etkenlerle özel bir tadı bulunuyor ve lezzetine doyum olmuyor.

Cağ Kebabımızda kullandığımız etler soğuk hava depolarımızda dinlendirilip sonrasında işin ehli ustalarımız tarafından sinirleri, fazla yağları alınarak hazırlanır. Kendimize özel sosumuzun içerisinde 1 gün dinlendirildikten sonra şişe dizilerek meşe odunu ateşinde pişirilir ve damak tadına önem veren değerli müşterilerimize sunulur” dedi.