Erol Farkı

CHP Milletvekili Gürsel Erol'un siyaset tarzı, dili, hizmet anlayışı ve değişik kesimlerle rahatlıkla kurduğu sıcak ve samimi diyaloglarla farklı, yeni ve kamuoyunda kabul görüp takdir edilen bir örneklik ortaya koyduğunu defalarca yazdık ve ifade ettik.

Erol Farkı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Siyaseti, sadece halka hizmet aracı ve vasıtası gören, halkı ve onların taleplerini hayatının merkezine koyan Erol, bu özelliğini bir kez daha Kanal 23 Televizyonunda usta gazeteci Arif Çakmak’ın hazırlayıp sunduğu Ayrıntı programında ortaya koydu.

Ve hiçbir siyasetçinin, hele hele CHP’de yükselme istidadı gösteren, olası millet ittifakı hükümetinde bakanlığı kesin olan, yokluğu ile Elazığ siyasetinin dengeleri değişecek bir milletvekilinin yapmayacağı ve yapamayacağı bir açıklamada bulundu.

Çok açık ve çok net olarak prostat kanseri olduğunu ve siyasete ara vereceğini Elazığ halkına bizzat kendisi duyurdu ve açık yüreklilikle şunları söyledi:

“Hastalığım nedeniyle siyasete kısa bir süreliğine ara veriyorum. Evet, bir prostat kanseri teşhisi konuldu. Ama sevindirici olan başında yakalamışız. Ameliyat olacağız. Allah yardımcımız olsun. Sonuçta bu bir ameliyat. Riski var mı? Her ameliyatın riski vardır. Ama ben hep kendi inanç değerlerime inanmışımdır. Allah yardımcımız olsun diyorum. En kısa zamanda kaldığımız yerden devam edeceğiz”

Bir ara düşündüm. Hangi siyasi, iş insanı ya da sanatçı, en popüler, en revaçta ve en başarılı olduğu bir dönemde kendisiyle ilgili böyle bir açıklama yapabilirdi?

Bu açıklama ile Erol, yaptığı siyasi çalışmaları, meclisteki gayretleri, komisyonlardaki konuşmaları, CHP’li büyükşehir belediyeleri eliyle ilimize kazandırdıkları okulların müjdesini verdiği gibi, kendi özel hayatıyla ilgili bir bilgiyi de saklamak, gizlemek ve hatta bunun için özel bir çaba sarf etmek yerine bu gerçeği halkıyla paylaştı ve onlardan dua istedi.

Erol’un siyasi tarafı kadar doğal ve samimi yönünü gören birçok kesimden anında geçmiş olsun mesajları yağması da onun ne kadar içten ve samimi bir isim olduğunu ortaya koydu.

Rakipleri olan siyasi parti milletvekilleri, Belediye Başkanları, il başkanları, resmi kurum yöneticileri, STK başkanları yanında çok sayıda Elazığlı, anında geçmiş olsun dileklerini ve şifa temennilerini dile getirdiler. Bu mesajlardan en önemlisi de Erol’un “görevden aldırdığım” dediği eski CHP İl başkanı Zeki Kaplan’ın geçmiş olsun mesajı idi ki bu iki taraf için de büyük bir erdemlilikti.

Bu tablo da gösterdi ki siyaset, her zaman kutuplaşmanın, inatlaşmanın ve kavganın alanı olmamalı. Ve yine Gürsel Erol örneğinde olduğu gibi birleştirmenin, Elazığ ve insani ilişkiler özelinde buluşmanın da zemini olmalı.

CHP Milletvekili Gürsel Erol’a bizler de yürekten geçmiş olsun diyoruz. Ve kendisinde bulunan Elazığ ve Türkiye sevdasının verdiği manevi güç ve inançla tedavi sonrası sağlığına kavuşarak aramızda olacağına inanıyoruz.

Elazığ, Gürsel Erol’u belki geç buldu ama  kaybetmek istemiyor. O’nun bu şehre ve ülkeye yapacağı çok  güzel işler ve başarı hikâyeleri var. Erol’un Elazığ’a muhalefette iken başlattığı hizmet hikâyesi birçok büyük hizmetlere gebe.  Dualarımız seninle sayın vekilimiz. Rabbimize emanet olunuz...