EROL'DAN 23 ÇIKARMASI

Muhalefet etme yöntemi ve bazı söylemlerine Hakimiyet Gazetesi olarak itiraz ettiğimiz ve eleştirdiğimiz  halde bunları hoşgörü ile karşılayan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un doğru hamleleri ve adımlarını da alkışlamak ve takdir etmek hem gazetecilik görevimiz hem de şehrimize olan vefa borcumuzdur.

EROL'DAN 23 ÇIKARMASI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Şehrimizin içinde bulunduğu durumu meclise taşımak ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na bir rapor sunmak amacıyla harekete geçen ilimiz CHP Milletvekili Gürsel Erol, 23 CHP milletvekili ile ilimize Eylül ayı içerisinde çıkartma yapacak.

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde 41 kişi hayatını kaybederken 20 binden fazla konut ise ağır hasar almıştı.  CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, deprem gününden bugüne kadar vatandaşların yanında olarak sorunlarıyla ilgilenmiş, sahada çalışmalarını sürdürmüştü.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na depremle ilgili taleplerini içeren önerge de sunan Erol, her fırsat ve platformda Elazığ’ın sorunlarını dile getirmişti.

Elazığ’ın özel durumunun kendi partisi içinde ve seçildiği Parti Meclisinde de gündeme getiren Gürsel Erol, 23 CHP Milletvekilinden oluşan bir heyetle  Eylül ayı içerisinde deprem bölgesi Elazığ’a gelerek incelemelerde bulunacak. Heyetin Elazığ incelemesinden sonra Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na rapor sunması bekleniyor.

Bu ziyareti CHP kadar Ak Partili milletvekilleri de önemsemeli ve halkın TOKİ konusundaki hayal kırıklıkları  ile vatandaşın mağduriyetlerinin ana muhalefet partisi tarafından meclise getirmesi olayını avantaja çevirmeleri gerekiyor.

Ak Parti milletvekilleri, deprem sonrası üç bakanın ilimizde olduğu ve olası mağduriyetleri önceden görüp halkın sesi ve nefesi olarak taleplerini dile getiren ETSO Başkanı Asilhan Arslan’a uyguladıkları ambargo ve tecritten dolayı sonradan kendilerinin de pişman oldukları bir konuma düşmemek için CHP heyetinin ziyaretini ve raporunu önemsemeli ve kendilerinin söyleyemediği acı ve fakat halkımızı perişan eden uygulamaları en sert bir şekilde eleştirip öneri sunmalarının olumlu yansımalarını şehirle buluşturmanın amacını gütmeleri gerekir.

CHP Milletvekili Erol’un ilimizin plakasına atfen 23 milletvekili ile ilimizi ziyaretleri hem bürokratları, hem de milletvekillerini rahatlatacak, onların söyleyemediği ve talep edemediği hizmetlerin en üst seviyede mecliste bakanlara iletilecektir. Umarız bu ziyaret sonuç verir ve hemşerilerimiz rahat bir nefes alır.