Erol Bu İşin Altından Kalkar

CHP'de değişimciler, İstanbul'da kazanmanın verdiği özgüven ve moralle Bolu, Çankırı, Çanakkale, Düzce, Sakarya, Sinop ve Kastamonu'da da kazandı.

Erol Bu İşin Altından Kalkar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ekim ayı sonuna kadar illerde yönetimler ve delegeler belirlenecek ve 4-5 Kasım'da ise büyük kongre gerçekleştirilecek. Bu kapsamda illerin en önemlisi olan 196 delegeli İstanbul'da değişimciler ipi göğüslerken hafta sonu yapılan Bolu, Çankırı, Çanakkale, Düzce, Sakarya ve Sinop olmak üzere 6 ilde de değişimcilerin adayları kazandı.

Hal böyleyken, İstanbul'u kazanmasıyla değişimciler 45-50 delegelik oy farkını kapatmaya başladı.

Bu tablo ile 4-5 Kasım’da kongreye gidecek olan CHP Genel Başkanlığı, önemli bir adım attı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yakınlığı ve onun gayri resmi sözcüsü olarak bilinen eski CHP milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabı üzerinden 38. Olağan Büyük Kurultay’ın salon düzenleme ve yönetme yetkisinin CHP Elazığ milletvekili Gürsel Erol’a verildiğini duyurdu.

Yarkadaş yaptığı paylaşımda “CHP’nin 38. Olağan Büyük Kurultayı’nın yapılacağı salonu düzenleme ve salonu yönetme yetkisi PM Üyesi ve Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’a verildi.” ifadelerini kullandı.

Bu görev oldukça önemli  ve stratejik bir görev. Salonu herkes düzenler ama salonu herkes yönetemez. Zaten her kongresi olaylı ve kavgalı geçen bir geleneğe sahip CHP’de bu kongresinin de ateşi ve tansiyonu oldukça yüksek geçeceğe benziyor.

Kıran kırana bir mücadelenin beklendiği kurultayda seslerin yükselmesi, sandalyelerin havada uçma ihtimalini herhalde genel merkez de düşünmüş olacak ki ortamı yatıştırma ve sakinleştirme görevi ilimiz CHP Milletvekili Gürsel Erol’a verilmiş.

Peki, neden bu görev Erol’a verildi?

Öncelikle Gürsel Erol, hem Kılıçdaroğlu’na yakın hem de değişimcilerin adayı Özgür Özel’e. Daha birkaç gün önce Kılıçdaroğlu’na bayrak açıp seçimi kazanan İstanbul İl başkanını tebrik ziyaretine giden, yine Kılıçdaroğlu ile açık bir mücadele halinde bulunan İBB Başkanı İmamoğlu’yla birlikte açılışlara katılan Gürsel Erol’un bu tavrını gizli kapaklı yapmayıp açıkça ve medenice ortaya koyması, bugünlerde etrafında oldukça iki yüzlü ve içten pazarlıklı insanların olduğu Kılıçdaroğlu cephesinde kendisini daha bir değerli kılıyor.

Kılıçdaroğlu da biliyor ki Gürsel Erol, kendine verilen bir görevi tarafsız olarak ve seçimi birisinin kazanmasını sağlayacak şekilde değil, adaletle ve hakkaniyetle yönetir, demokratik yarışın zeminini sağlar. 

Kılıçdaroğlu, bu kararı ile isabetli bir adım atmış ve doğru isme önemli bir görev vermiş.

Erol’un, kongre salonunda bir demokrasi şöleni ruhu estireceğine inanıyoruz ama konuşmacıların dilinin de yapıcı olmasının gerekliliğine şimdiden dikkat çekiyoruz. Bilindiği gibi halk olarak çabuk gaza gelme ve başkasının trenine erken binmek gibi garip bir hasletimiz var. Gürsel Erol’a bu önemli ve kendisinin adalet ve hakkaniyetine güvenilerek tevdi edilmiş  görevinde başarılar diliyoruz.