Erdoğan: 'Yorulanlar Kenara Çekilsin'

14 Ağustos 2001'de Türkiye'nin 39. partisi olarak kurulan AK Parti, siyaset sahnesinde 23 yılı geride bıraktı. Ankara'da düzenlenen programda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Özeleştirimizi samimiyetle yapıyor, eksiklerimizin üzerine gidiyoruz. Kendini yorulmuş hisseden varsa, bitkin hisseden varsa onlardan kenara çekilip dinlenmelerini istiyoruz' dedi.

Erdoğan: 'Yorulanlar Kenara Çekilsin'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti 23. Kuruluş Yıldönümü Programı'nda açıklamalarda bulundu. AK Parti ailesi olarak gururlu olduklarını ifade eden Erdoğan, "Millete hizmet yolunda 23. yılımız için herkese teşekkür ederim" dedi.

“UMUTLARI ZİYAN EDENLERE HOŞGÖRÜ GÖSTERMEYİZ”

AK Parti Olağan Büyük Kongresi'ne vurgu yaparak partideki değişim sürecine atıfta bulunan Erdoğan, "Özeleştirimizi samimiyetle yapıyor, eksiklerimizin üzerine gidiyoruz. Kongre maratonumuzu milletimizin bizden beklediği kapsamlı değişimin ana zemini olarak görüyoruz. Hangi görevde olursa olsun hiçbir arkadaşım koltuğuna kapılıp rehavete kapılamaz. Biz bu aziz milletin umuduyuz. Biz aziz ümmetin de umuduyuz. Onların umudunu boşa çıkaracak işlere girenler altından kalkamayacakları vicdani yükle ezilir. Umutları ziyan edenlere hoş görü göstermeyiz, gözünün yaşına bakmayız. Tazelenerek ilerlerken kimsenin bize ayak bağı olmasına müsaade etmeyiz" dedi.

Erdoğan: 'Yorulanlar Kenara Çekilsin'

CEZAEVİNE GİRDİĞİ DÖNEMİ HATIRLATTI

Pınarhisar'dan çıktığımız andan bu yana bizi bağrına basan, her sıkıntıda, her saldırıda yanımızda duran necip milletimin her ferdine teşekkürlerimi arz ediyorum. Böyle bir milletin hizmetkarı olmaktan bahtiyarlık duyuyoruz. Bu güzelliği yaşatan rabbimize sonsuz hamdediyoruz. 23. yaşımızın ülkemize, demokrasimize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını niyaz ediyorum rabbimden.

"BİR DİP DALGA HAREKETİ OLAN AK PARTİ..."

AK Parti’nin milletin umudu olarak millet tarafından kurulduğunu ifade eden Erdoğan; “14 Ağustos 2001'de bir gönül hareketinin sadece tabelasını astık. Kefenimizi giyerek başlattığımız hareketin milletimizin emin ellerde olacağının sözünü verdik. Meselelerimiz çözümsüz değildir, güvenini aşıladık Türkiye'ye. Muhafazakâr demokrat kimliğimizle sorunları çözmeyi vaat ettik. Bir dip dalga hareketi olan AK Parti kısa sürede milyonların umudu oldu.

Erdoğan: 'Yorulanlar Kenara Çekilsin'

"KORKMADIK, MESELELERİN ÜZERİNE GİTTİK”

Milletimizin AK Parti'de yıllar sonra kendini gördüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Samimi, liyakatli, Türkiye sevdalısı kadrolar gördü. Kuruluşumuzun üzerinden 14 ay sonra aziz milletimin takdiri ile ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendik. Çekinen korkan değil, ne kadar büyük olursa olsun meselelere cesaretle giden anlayışla hareket ediyoruz. Bize yorulmak, pes etmek yakışmaz diyoruz. Bugüne kadar ne engellerle karşılaştık. Bizi üretmekten, çalışmaktan alı koymaya çalışan olaylara tanık olduk. Pek çok tehdit ile mücadele ettik. Ankara'nın görevinde ordu göreve pankartları ile darbe çığırtkanlığı yaptılar. 367 diye bir şey uydurarak Meclis'in iradesine ipotek koymaya çalıştılar. Gezi olaylarında sokaklarımızı ateşe verdiler.

"15 TEMMUZDA MİLLETİN  İRADESİNE ÇÖKMEYE ÇALIŞILDI"

Yularını ellerinde tuttukları bütün taşeronları üzerimize saldılar. 17-25 Aralık'ta haşhaşiler, 15 Temmuz'da milletin iradesine çökmeye kalkıştı. Türkiye ne zaman kendini toparlasa, ne zaman ekonomide kabuğunu kırmaya kalksa bizi yolumuzdan çevirmeye çalıştılar. Bunların hiçbirine eyvallah etmedik. Kirli senaryoları bozup atarak bugünlere geldik. 14 Ağustos 2001'de yola revan olurken milletimize verdiğimiz sözleri tutmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz.

Erdoğan: 'Yorulanlar Kenara Çekilsin'

“OBJEKTİF DAVRANANLAR AK PARTİ’NİN ÜLKEYE KAZANDIRDIKLARINI TAKDİR EDİYOR”

23 yılın  her safhasının milletin derdine derman olmakla geçtiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan;  “Milletimiz için çalışıp ter döktük. Türkiye'yi nereye getirdiğimizi milletimiz çok iyi görüyor. Gurbetçi kardeşlerimiz değişimlere şahitlik ediyor. Emeklimiz, memurumuz, işçimiz, kadınlarımız kalkınma hamlelerinin en yakın tanığıdır. Objektif değerlendirme yapanlar AK Parti'nin Türkiye'ye kazandırdıklarının hakkını teslim etmektedir. Partimizi kurduğumuzda nüfusumuz 64 milyondu, bugün 85,5 milyona ulaştı. Nüfuzumuz yüzde 25 artarken ekonomideki göstergelerde çoğu zaman iki kat, üç kat artış oldu. 76 üniversite varken bugün 208 üniversite var. Gençlik merkezi sayısını 9'dan 508'e çıkardık. Yurt yatak kapasitesini 182 binde 962 bine ulaştırdık.

"ESKİ TÜRKİYE GERİDE KALDI”

Sağlık alanında yaptıkları hizmetlerle milletimizin duasını aldıkları alanların başında geldiğini ifade den Erdoğan; “25 şehir hastanesi açtık. Sağlık çalışanı sayısı 378 bin 1 milyon 462 bine yükseldi. Dünyanın en kapsayıcı sağlık sistemini kurduk. Merdiven altında adalet dağıtılan eski Türkiye manzaralarına son verdik. Ulaşımda Türkiye'ye çağ atlattık. Bölünmüş yol uzunluğunu 6 bin 100 km'den 29 bin 400 km'ye çıkardık. Pek çok devasa ulaştırma projesini milletimizin istifadesine sunduk. Cumartesi açtığımız Çukurova Havalimanı ile havalimanı sayımız 8 oldu. YHT hattı olmayan ülkemizi 2.032 km uzunluğunda hızlı tren hattına kavuşturduk.

Erdoğan: 'Yorulanlar Kenara Çekilsin'

"23 YILDA TÜRKİYE BÜYÜK DEĞİŞİM GEÇİRDİ"

Sosyal demokrat geçinenler sadece bunun lafını ederken biz kimsesizlerin kimsesi olduk. Bizim anlayışımızda ekonomik kalkınma demokrasiden bağımsız değildir. Muhafazakâr demokrat kimliğimizle ekonomimizi büyütürken ülkemizin standartlarını yükseltmekten geri durmadık. Sivil siyasetin alanını da genişlettik. Vesayetin kol gezdiği ülke olmaktan çıkarıp demokraside hak ettiği seviyeye getirdik. Uzun yıllar sonra milletle devleti, cumhur ile cumhuriyeti kucaklaştıran biz olduk. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile değişikliğe gittik. Kimsenin inancından, kıyafetinden dolayı ötekileştirilmediği, her türlü düşüncenin ifade edildiği, sessiz çoğunluğun hakkının gasp edilmediği yapıyı hâkim kıldık. 23 yılda Türkiye büyük değişim geçirdi. Ülkemiz umutlarını yeniden yeşertti, özgüvenini tekrar kazandı. İddia ve imkân sahibi bir ülke konumuna geldik.”