Erdoğan'ın Rakibi

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ın en ciddi rakibinin ABB Başkanı Mansur Yavaş olacağını bir yıldan beri yazıp çiziyoruz.

Erdoğan'ın Rakibi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İmamoğlu’nun her an sönme ihtimali olan bir balon misali olduğunu, Kılıçdaroğlu’nun aday olamayacak kadar cesaretsiz, Akşener’in de mağlubiyeti hazmedemeyecek kadar hassas olduğunu ifade etmiş, Abdullah Gül örneğinde olduğu gibi sağdan bir ismin de  olmayacağını dile getirmiştik.

Bu tezimiz artık ete kemiğe bürünüp Mansur Yavaş olarak yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Ankara kulislerinde dolaşan iddiaya göre; Akşener, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Mansur Yavaş olmasını istiyor. Akşener'in bu konudaki düşüncelerini önceki gün birlikte iftar açtıkları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da ilettiği öğrenildi.

Akşener'in adayı olmasını istediği Mansur Yavaş, geçtiğimiz aylarda konuk olduğu bir programda aday olup olmayacağı yönünde yöneltilen bir soruya "Cumhurbaşkanlığına aday gösterilmek, insanın nefsini okşayan ve dinlediğimiz zaman çok hoşumuza giden bir olay" yanıtını vermişti.

Görünen o ki Cumhurbaşkanlığında Erdoğan ve Mansur Yavaş rekabeti yaşanacak. Burada en kritik mesele HDP’nin destek verip vermeyeceği. Ancak yerel seçimlerde bu destek net olarak verilmişti ve hatta “seçimleri bizim sayemizde kazandığını bilecek” şeklinde bir meydan okuma da gelmişti HDP kanadından.

Peki, Yavaş HDP oylarıyla seçilen bir cumhurbaşkanı olmayı ister mi? Hem de dünden. Bu cenaha göre yeter ki Erdoğan gitsin..