Erdoğan'ın Makasla İmtihanı

Yemek yemek için ne gereklidir? Önce yemek, sonra masa, sandalye ya da yer sofrası, su ekmek… Tüm bunlar olsa bile yemeği yemek için olmazsa olmaz nedir? Elbette çatal-kaşık..

Erdoğan'ın Makasla İmtihanı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde 10 millet bahçesinin hizmete açtı.

Millet bahçeleri yanında en önemli çevre yatırımları olan arıtma tesisleri, bisiklet yolları ve diğer alanlarda yapılan açılış önemliydi ama bu törenlere bu yatırımlar değil, makas ve kurdele krizi damgasını vurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılışını yapacağı bir önemli tesis açılışı yapılıyor, törende vali, milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti il başkanları ve çok sayıda bürokrat katılıyor. Açılış için sahne, arka fon ve küçük  çevre müfettişleri de yerini almışlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önce açılışı yapılacak tesislerle ilgili bilgi alıyor ve “şimdi açılışı yapacağız ve herkes kestiği makas ve kurdeleyi bu günün bir hatırası olarak ömür boyu saklayacak. Hazır mıyız? Şimdi verin bakalım makasları küçük çevre müfettişi çocuklarımıza” talimatını veriyor.

Bu talimat ve ritüel çok olağanüstü bir talimat değil. Açılış varsa bir yerde orada olması gereken en önemli araç ve gereç, kurdele ve makas.

Ama o da ne? Açılış için ne kurdele ne de makas var. Koca koca adamlar bu en basit olayı atlamışlar ve sadece kendilerini getirmişler açılışa.

Hani Cumhurbaşkanı Erdoğan kendilerini görecek ya… İsmen; “Ahmet bey orda mısın, Leyla hanım beni duyuyor musun, kadir Valimizi görüyorum orada” diye hitap edecek ya. Bundan ala mutluluk ve onure olmak mı olur.

İşte tüm bu düşüncelerle illerdeki yetkililer, makas ve kurdeleyi ne yazık ki unutmuş. Tabi bu aksaklık sadece bir-iki, şehirde olsa yine gam yemeyiz. Hemen hemen 10 açılış noktasında bu durum yaşandı ve sonunda Erdoğan isyan etti.

Millet bahçelerinin açılışı kapsamında Samsun’a görüntülü bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, olaya tepkisini koyarak cebinden çakısını çıkararak, “Benim ‘doğal makası’m. Sürekli yanımda taşırım” demek zorunda kaldı.

Kısa bir değerlendirmenin ardından “Kurdeleyi getirelim, makaslarımız hazır mı?” diye sordu Erdoğan. Ancak önceki illerde yaşanan sorun burada da var gibiydi.

“Burada da makas mı yok?” diyen Erdoğan‘a “Sayın Cumhurbaşkanım, burası tamamen doğal bir ortam” cevabı verilse de  Erdoğan, “İnsaf edin artık, makas çocuklarda mı olacaktı? Siz onlara vereceksiniz” diyerek yaşananlara tepkisini gösterdi.

Yaşadığımız daha doğrusu gördüğümüz bu olaylar da gösteriyor ki Ak Parti, vali atamaları, milletvekilleri tercihleri ve siyasi teşkilat görevlendirmelerinde seviyeyi oldukça ve hatta çok düşürmüş. 

Bırakın cumhurbaşkanının katılacağı bir dev açılışı, küçük bir işyerinin açılışında bile kurdele ve makas bulundurmak birinci iştir.

Hatta bazı deneyimli yöneticiler, önceden bir elemanını göndererek açılışını yapacağı işyerinin mevzuattan kaynaklı bir eksikliği olup olmadığını, açma ruhsatının alınıp alınmadığı, açılış için getirilen makasların yeterince keskin olup olmadığı bizzat deneyerek sorgulatmalarına rağmen;  il valisi, bakanlar, milletvekilleri, onlarca bürokrat ve il başkanlarının bunu düşünememesi, onlar adına değil ama Ak Parti’nin atama kriterleri adına düşündürücü bir sonuç.