'ERDOĞAN BÜYÜK BİR LİDERDİR'

Elazığ Valiliği ve Elazığ Belediye Başkanlığı tarafından Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik PKK terör örgütünce düzenlenen hain saldırıyı kı

 'ERDOĞAN BÜYÜK BİR LİDERDİR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Valiliği ve Elazığ Belediye Başkanlığı tarafından Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik PKK terör örgütünce düzenlenen hain saldırıyı kınamak amacıyla düzenlenen ‘Teröre Lanet Yürüyüşü ve Mitingine ’ on binlerce kişi katıldı. Törene, Eski İçişleri ve Adalet Bakanı ve ilimiz eski milletvekili Mehmet Ağar’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili övgü dolu sözleri damgasını vurdu.

TÜM ELAZIĞ HALKI DESTEK VERDİ

Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik 18 Ağustos’ta düzenlenen  hain saldırının ardından Cuma namazı sonrasında 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelen kadın-erkek, genç-yaşlı binlerce Elazığlı, Ahmet Aytar Meydanı’na yürüyerek, tek ses tek yürek terörü ve yaşanan saldırıyı lanetledi.

GAZİ CADDESİ TARİHİ BİR ANI YAŞADI

15 Temmuz Demokrasi Meydanında toplanan  on binlerce Elazığlı sloganlarla terör örgütüne lanet okudular. Yüzlerce metre halinde uzanan yürüyüş kortejinin önünde her yaştan ve siyasi görüşten isimler vardı.

AĞAR DA KATILDI

Yürüyüşe Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Elazığ milletvekilleri Ejder Açıkkapı ve Tahir Öztürk, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ eski milletvekilleri Zülfü Demirbağ ve Yavuz Temizer, Ak parti, MHP, SP ve Hüdapar il başkanları ile İçişleri ve Adalet eski bakanlarından hemşerimiz Mehmet Ağar katıldı.

İL BAŞKANLARININ BİRLİK MESAJI

Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü uzmanı Osman Cem Karahüseyinoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan teröre lanet mitinginde bir konuşma yapan siyasi parti il başkanları, kendi genel başkanlarının şehit olan emniyet mensuplarına başsağlığı, yaralanan polis ve sivil vatandaşlarımıza acil şifalar dileklerini ileterek başladılar.

Parti il başkanları Elazığ halkının dün 15 Temmuzda gösterdiği birlik ve beraberliğini bugün de hain saldırı karşısında tek yürek tek bilek olduklarını ve teröre asla geçit vermeyeceklerini ifade ettiler.

AĞAR: “ERDOĞAN, BÜYÜK BİR LİDERDİR”

Harput’un manevi kalkanı altına yükselen asil Elazığ insanını selamlayarak sözlerine başlayan Mehmet Ağar, mitingi düzenleyen Elazığ valilisi ve Belediye Başkanını tebrik ediyorum dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Temmuz günü hakkı teslim etmek gerekirse büyük bir liderlik ve devlet adamlığı örneği göstererek ülkeyi büyük bir badireden kurtardığını söyleyen Ağar, bu konuda güçlü bir irade ortaya koyan Cumhurbaşkanının arkasında durulması gerektiğini ifade etti.

AÇIKKAPI: “ELAZIĞ TÜRKİYENİN MOZAİĞİDİR”

Ak Parti Milletvekili Ejder Açıkkapı ise menfur olayın Elazığ’da sahnelenmesinin amaçlı olduğunu, Elazığ’da her siyasi görüş, mezhep ve dinden insanların mutlu yaşadıklarını belirterek bu birliği bozmak istetenlere asla geçit vermeyeceğiz dedi.

ÖZTÜRK:“ALLAH BUNLARA FIRSAT VERMESİN”

Elazığ’da bundan sonra herhangi bir terör eylemine fırsat verilmeyeceğini belirten Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, vatan olmadan hiçbir şeyin olmayacağını belirterek vatana sahip çıkan her bir Elazığlıya teşekkür ediyorum.’’dedi.

BU ZOR GÜNLERİN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ

MHP İl Başkanı Oğuzhan Demir de, Elazığlıların bu saldırılardan yılmayarak sabır ve metanetle bu zor günlerin üstesinden geleceğini belirterek, “Tarihinde düşman işgali görmemiş, devlet düşmanlarına ve bölücülere geçit vermemiş, terörist unsurları barındırmamış Gakgoşlar diyarı aziz şehrimiz Elazığımız maalesef ki tarihinin en acı günlerinden birini yaşamıştır. Birliğimize ve huzurlu ortamımıza kast edilmek istenmiştir. Elazığlı hemşerilerimiz bu saldırılardan yılmayarak sabır ve metanetle bu zor günlerin üstesinden de gelecektir. Yapılan bu alçakça saldırı PKK’lı kan emicilerinin doğunun yıkılmaz kalesini yıkmaya çalışmalarının beyhude bir göstergesidir. Bu kale ki burçları imanla örülmüş, harcı ihlasla karılmış, evliyanın, şühedanın dualarıyla bina edilmiş ve o duaların bereketiyle hep ayakta kalmıştır” diye konuştu.

KİRLİ EMELLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR

CHP İl Başkanı Zeki Kaplan ise konuşmasına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Elazığ halkına başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileterek başladı. Terörün nerden ve kimden gelirse gelsin Türk Milleti’nin birlik ve beraberlik içinde olduğu müddetçe teröristlerin kirli emellerine ve amaçlarına asla ulaşamayacağını söyleyerek şöyle konuştu: “Bu terör eylemini şiddetle, nefretle kınıyor ve lanetliyorum. Emperyalist güçler ve taşeronları tarafından ülkemiz üzerinde oynanan kirli senaryolara karşı ırk, dil, din, mezhep ayrımı yapmadan millet olarak özellikle de biz Elazığ halkı olarak farklılıklarımızı koruyarak teröre karşı hep birlikte güç birliği içinde mücadele etmeliyiz.”dedi.

TERÖR ÖRGÜTLERİNİN SONU GELECEK

AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze de, Elazığ’ın tarihinin en acı günlerinden birini yaşadığını vurgulayarak şunları söyledi: “Elazığ’da farklı kültürler ve etnik  kökene sahip insanlar yüzyıllardır huzur ve kardeşlik ikliminde yaşamaktadır.  Şehrimizin bu özelliği her zaman övgüye mazhar olmuş, örnek gösterilmiştir. İşte dünkü bu saldırı, huzur ve kardeşliğin sokaklarımızdan yükseldiği bu kentin birlik ve kardeşliğine yapılmış bir saldırıdır. Her olayda yüksek vakurunu ve asil duruşunu gösteren hemşerilerimiz, tarihe geçecek bir duruş ortaya koymuştur. Türkiye güçlü ve büyük bir ülkedir. Devletimizin içine sızmış hain ve işbirlikçilerinin de temizlenmesiyle birlikte terör örgütlerinin sonunun geleceğine yürekten inanıyorum.”

TERÖR KAHPE YÜZÜNÜ BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ

Saadet Partisi İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu da, terör belasının en güvenli illere kaydığını kaydederek, “Ankara, İstanbul derken terör kahpe yüzünü Elazığ’da da bir kez daha gösterdi. Bu kanlı terör eylemlerini şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Aziz milletimizin başı sağolsun” dedi.

KANI BOZUKLARIN CEZASI VERİLECEK

Elazığ Eski Milletvekili Zülfü Demirbağ da konuşmasında, tüm siyasi parti mensuplarının 15 Temmuz sonrasında el ele, gönül gönüle birlik ve beraberlik içerisinde olmasının sevindirici ve gurur verici olduğunu söyledi. Demirdağ, kanı bozuk olanların cezasının en ağır şekilde verileceğini kaydetti.

FETÖ, PKK, AMERİKA AKLINI BAŞINA AL

Elazığ Eski Milletvekili Yavuz Temizer ise, yaşanan terör saldırısının ardından tüm Elazığlıların memleketine sahip çıktığını ifade ederek, “Dün Ulubatlı Hasan, Seyit Onbaşı, bugün 15 Temmuz’da ise Ömer Halisdemir vardı. Ey FETÖ, ey PKK, ey Amerika aklını başına al. Biz bu coğrafyada teröre geçit vermedik, vermeyeceğiz. Bu memleket Gakgoş’a mezar olmadan hiçbirinize Gülizar olmayacaktır” diye konuştu.

MİTİNGDEN NOTLAR

Elazığ Valiliği ile Elazığ belediyesinin ortaklaşa gerçekleştirdiği Teröre Lanet yürüyüş ve mitingine 10 binden fazla insan katıldı. Cuma namazından sonra 15 Temmuz Demokrasi meydanında buluşan vatandaşlar toplu olarak Gazi Caddesini kullanarak  Ahmet Aytar meydanına geldiler.

Yürüyüş esnasında dev bayrakların kullanılması güzel bir görüntü oluşturdu. Elazığ Belediyesi miting için 10 bin adet Türk bayrağı, şapka ve su dağıttı. Ayrıca tek ses tek yürek terörü  lanetliyoruz yazılı dev görseller asıldı. Konuşma platformunun üzerine iki vinç yardımıyla asılı tutulan görsel takdir topladı.