Erdoğan'a rapor sunulacak(mış)!

Ak Parti'nin Merkez Yürütme Kurulu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor. MKYK'da vatandaşın yaşadığı sıkıntılar ve acilen çözmesi gereken konular masaya yatırılacak.

Erdoğan'a rapor sunulacak(mış)!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti, bu ay itibarıyla başlattığı "Türkiye Buluşmaları" programının ilk etabını da tamamladı. Program kapsamında tam kadro sahada olan parti yönetimi, Türkiye'nin fotoğrafını çekti. Yediden yetmişe toplumun tüm kesimleri ile bir araya gelen parti teşkilatı; esnafın, STK'ların, çiftçilerin, işçilerin ve emeklilerin talep, sıkıntı ve izlenimlerini dinledi.

Detaylı bir mutfak çalışması yapan parti kurmayları, sahadan gelen ilk raporları toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacak. Rapor sonuçlarına göre atılacak adımların yol haritası belirlenecek. Ekonomideki iyileşme göstergelerini vatandaşa yansıtmak için yapılması gerekenler ele alınacak. Ayrıca, hayat pahalılığı konusu da toplantıda gündeme gelecek.

Yeni anayasa çalışmaları başta olmak üzere yeni yasama döneminde Meclis'te ele alınacak birçok konu da toplantıda görüşülecek. Seçmenin muhalefete bakış açışı, muhalefetin sorunları çözme kabiliyeti ve vatandaşın kimi 'umut' olarak gördüğü konuşulacak.

Ak Parti MKYK’sında ekonominin birinci gündem olması ve bu konuda sahadan gelen raporların herhangi bir yumuşatma veya perdeleme muamelesine uğramadan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önüne gelmesi ve MKYK’da tartışılır olması önemli bir gelişme.

Zira Ak Partiyi ikinci parti konumuna düşüren ve CHP’yi umut haline getiren ekonominin kötü, enflasyonun çok yüksek olması.

Geçmişte Ak Parti ve Erdoğan’ı yere göğe sığdıramayan kesimler, sırf yaşadıkları ekonomik sorunlar sebebiyle ilk kez tepki ortaya koydu hatta muhalefet safına geçip CHP’de umut aradılar.

CHP’nin yükselmesi ve umut haline gelmesi ne parti Genel Başkanının uyguladığı siyaset ne de partinin ekonomiyi düzeltme programıyla ilgilidir. Kaldı ki CHP’nin ekonomiyi nasıl düzelteceğine dair hala kamuoyuyla paylaşılmış bir programı dahi yok.

Ancak bu gerçeğe ve aldığı belediyelerdeki hizmetsizliklere rağmen CHP büyüyor ve oylarını artırıyorsa, bunun en önemli sebebi Ak Parti’nin düzeltilmesi yönünde gayret göstermesine rağmen bir türlü düşmeyen enflasyon ve hayat pahalılığıdır.

Bugüne kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ülkeyi güllük gülistanlık gösterip muhalefetin konuyu bilinçli bir şekilde köpürterek hayat pahalılığını gündeme getirip başta emekliler olmak üzere çalışan, esnaf, çiftçi ve diğer kesimleri manipüle ettiğine dair sahte ve düzmece rapor ve anketlerin işe yaramadığını gören kurmaylar, artık bu mesele ile Erdoğan’ın da yüzleşmesi gerektiğine inanmış olacaklar ki bu sorunları ilk kez ve bütün çıplaklığıyla MKYK’ya getiriyorlar.

Umarız Ak Parti, düştüğü yerden, yani ekonomide vurulduğu yerden yeniden ayağa kalkar ve umut olma konusunda seçmenleri ikna edecek somut adımları atar.