'Erdem: 'İş adamlarının sahip çıkması gerekiyor'

'Erdem: 'İş adamlarının sahip çıkması gerekiyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti (FHGC) Başkanı Semih Erdem ve Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Üyesi İbrahim Menengiç, Elazığspor'un Erzurum kampını ziyaret etti. Futbolculara moral ziyaretinde Başkan Semih Erdem, Kanal Fırat'ta Coşkun Kamaç'ın da canlı yayın konuğu oldu.

Programda önemli açıklamalarda bulunan Başkan Erdem, işadamlarının temsilcimize destek olması gerektiğinin altını çizerken, işadamlarından nasihat dışında maddi bir desteğin gelmediğini vurguladı. Başkan Erdem; “Ben fanatik bir Elazığspor taraftarıyım. Kulübümüzün şu anki durumundan dolayı üzgünüz. Sivil toplum kuruluşu olarak Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti olarak manevi Elazığsporumuza destek amacıyla Erzurum'a geldik. Kulübün Cuma günü kongresi olacak. Bu kongrede inşallah iyi bir yönetim seçilir. Ancak iş adamlarının Elazığspor'a sahip çıkması gerekiyor. Sayın valim, sayın belediye başkanı kulüple ellerinden geldiği kadarıyla ilgileniyor ve bunu biliyoruz ama tek eksik nokta iş adamları. İş adamlarımız hiç yardımcı olmuyor kulübe. Ben şunu arzu ederdim; 20 kişilik yönetim kurulunda en azından 1 Milyon TL kadar destekte bulunabilecek 20 kişilik bir kadro olsaydı, bu yükün altından çok rahat bir şekilde kalkılabilirdi. Elazığspor Kulübü, marka takıma yönetici oluyorsunuz ve bunun da bir bedeli olmalı. Vali beyin, belediye başkanının takıma verebilecekleri destekler sınırlıdır.”dedi.

“SAYIN AĞAR’A SESLENİYORUM”

Daha önce Mehmet Ağar ile Elazığspor'la ilgili görüşme gerçekleştirdiğini dile getiren FHGC Başkanı Semih Erdem, “Sayın Ağar'a buradan sesleniyorum; kendisinin TFF ve altyapı ile ilgili tavan limitten yardım alabileceğini söylemişti. Bu yardımları Elazığspor Kulübü için bekliyoruz. En azından bir 5 Milyon TL bekliyoruz. Cemiyetimizi ziyaret ettiği zaman Sayın Ağar kulübe isim sponsoru bulabileceğini de dile getirmişti. Oradaki ifadelerinden anladığım kadarıyla rakam telaffuz etmemişti ama sayın bakanım için bir 10 Milyon TL'nin sorun olmayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Göreve gelecek olan yönetimlerdeki isimlerin takıma maddi destekte bulunmasının şart olduğunu da dile getiren Başkan Erdem, “Bir ilin valisinin 10 Bin TL bağışlaması, takdire şayan bir olay. Ona bu desteğinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Allah Elazığspor'un yardımcısı olsun” sözleriyle konuşmasını tamamladı.