Erbakan CHP'li Olur muydu?

Katıldığı bir programda 'Necmettin Erbakan hayatta olsa CHP ile birlikte olur muydu' sorusu yöneltilen SP Lideri Temel Karamollaoğlu, 'Kesinlikle' yanıtını vermiş ve şunları söylemiş:

Erbakan CHP'li Olur muydu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"Bugün hayatta olsa kesinlikle CHP ile birlikte olurdu. Bugün bizim güttüğümüz politikaları belki de çok ileri bir noktada gündeme getirirdi. Erbakan hocamız bu noktalarda herkesle bir araya gelmekten çekinmez, nerelerde uzlaşılabilir bunun üzerinde dururdu. Her partinin de benimsediği temel fikirler vardır. Bu fikirlerin hepsi kabul edilemez diye bir şey yok..."

Karamollaoğlu, Erbakan Hocanın geçmişte Ecevit ile hükümet ortaklığı yapmasını referans alarak “CHP ile neden olmasın” diyor.

Elbette ki her parti ile iktidar ortaklığı yapılır ve hizmet edilir. Kaldı ki Erbakan’ın hem CHP ile hem de Milliyetçi cephe hükümetleri ile ortaklıklarından ülkemiz büyük yararlar gördü. Ağır sanayi hamlesi başlatıldı ülke bir anda et, süt, yem, gübre, maden, tekstil ve tarımsal üretim cennetine döndü.

İnançlar üzerinde oluşan baskılar sonlandırıldı, üniversite sınavına giremeyen İmam Hatip mezunları artık sınava girme hakkına ulaştılar.

Geçmişte yapılan bu hizmetleri referans gösterip, amacı ülkeye hizmet değil, kendilerine verilen “Erdoğan’ı devirin” talimatı gereği ABD Başkanı Biden’i memnun ve mutlu etmeye çalışan, dünyadaki tüm Türkiye düşmanlarının hayallerini gerçekleştirmek için hırslarıyla ve intikam duygularıyla bir araya gelen altılı guruptan hayır bekleyen bir Temel Karamollaoğlu, Erbakan’ı hiç anlayamamış bir Karamollaoğlu’dur. 

Geçmişte de bu köşede yazdık. Saadet’in altılı içinde olması ülke için avantajdır ve siyasi hamle olarak da saygı duyulması gereken bir duruştur. Bizlerin makul gördüğü bu ittifak üyeliği, demek ki tabanda tepkilere sebep olmuş ki, “Erbakan bugün yaşasaydı CHP’li olurdu” gibi bir savrulmanın ve yalana  sığınılmak zorunda kalınmış. Siyasetinizi yapın ama Erbakan’ı lütfen alet etmeyin günübirlik politikalarınıza.

Bu kadar Erbakan Hocanın yanında kalmış bir siyasi liderden böylesine cümleler sadır olması, kendi adına değilse bile Saadet camiası adına üzücü ve incitici olmuştur.