ENGEL YERİNE DESTEK OLMALIYIZ

ENGEL YERİNE DESTEK OLMALIYIZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Karakuş, geçtiğimiz gün bir basın açıklaması yapmış ve Hankendi mevkiinde Fırat Üniversitesi’ne ait araziye konut yapılmasının yanlış olacağını, bu alanın üniversitenin gelişme bölgesinde olduğunu ifade etmişti.

Bizler de bu köşemizde o arazinin üniversiteye ait olmadığını, mülkiyetinin hazineye ait olduğunu, üniversitenin bu alanla ilgili herhangi bir projesinin bulunmadığını, 50 yıldan beri atıl bir vaziyette olduğunu, deprem sonrası şehirde en çok ihtiyacı hissedilen güvenli ve iki katlı bina yapımı için bu alanın hem önemli bir fırsat hem de gelirlerinin sadece kentsel dönüşüme harcanacak olması şartının büyük bir imkân olduğu gerçeğinden hareketle Elazığ Belediyesi’nin bu alanda yeni bir yerleşim alanı ve örnek bir projesinin doğru ve isabetli olduğunu ifade etmiştik.

Yine aynı yazımızda kamu kaynaklarının halka yansımadığı sürece ve ekonomik devrime  girmediği sürece sırtımızda bir yük olmaktan öteye gitmeyeceğini, bu konuda Yeniden Refah Partisi İl Başkanımızın merhum Başbakan Erbakan’ı yeterince anlayamamış olabileceği ihtimalini gündeme getirmiştik.

Bu yazımız üzerine Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Sayın Erhun Karakuş, seviyeli ve hakkı teslim eden bir üslupla Hakimiyet Gazetesi’ne cevap mahiyetinde bir paylaşımda bulundu. Kendisi yazımızda dile getirdiğimiz birçok konuya katılmakla birlikte bu arazinin üniversitede kalması gerektiğini, konut amaçlı değil üretim amaçlı bir projede kullanılmasının daha doğru olacağını ifade etti.

Üretim amaçlı yapılacak yatırımların OSB ve yine bu projelere uygun alanlarda yapılmasının daha doğru olacağını, bu tür sanayi bölgelerinde tüm altyapı hizmetlerinin hazır olduğunu söylemek durumundayız.

Bizler yazımızda üniversitenin bu arazi üzerinde herhangi bir projesi yok diye yazdık. Ancak Yeniden Refah Partisi İl Başkanımız, kendilerinin bu alanda İleri Teknoloji Enstitüsü gibi bir projelerinin olduğunu ve bu projelerini ziyaretleri esnasında FÜ Rektörü Prof.Dr. Kutbettin Demirdağ’a sunduklarını ifade etmiş.

Bu alanda bir siyasi partinin proje düşünmesi ve bunu ilgililere aktarması güzel bir olay. Ama bunu düşünmek ve ilgilisine aktarmak elbette yeterli değil. Son yıllarda Fırat Üniversitesi’nde başta mühendislik olmak üzere birçok bölümün öğrenci bulamaması nedeniyle kapatıldığını, birçok bölümün ikinci öğretim kısmının kapatıldığını, yeni fakülte ve bölüm açma konusunda YÖK’ün de haklı olarak frene bastığını zaman zaman medyada okuyor ya da duyuyoruz.

Sizlerin bu iyi niyetli yaklaşımınıza saygı duyuyor ve gerçekleşmesi konusunda tüm desteğimizi vereceğimizi ifade ediyoruz. Ancak İleri Teknoloji Enstitüsünün kurulacağı o kadar alan varken, Havaalanında üniversiteye tahsis edilen ve akıbetinden bihaber olduğumuz arazi, İletişim Fakültesi yerleşkesinin bulunduğu arazi, Yurtbaşı’nda bulunan araziler varken ve bugüne kadar Teknoloji Enstitüsü açma konusunda bir niyet beyanı bile ortaya konmamışken, bugün bu gerekçe ve mazeretleri şehrin önüne koymak kamu yararını kollayan bir duruşla asla izah edilemez.

600 dönümlük bir alanda örnek bir inşaat projesi uygulamak zaten tek başına büyük bir istihdam ve üretim projesidir. İnşaat sektörünün beslediği diğer yan dallar ve işçilikler düşünülürse bu projenin hem konut hem de ekonomi sektörüne önemli bir canlılık getireceği, her şeyden öte benzer projelere öncülük ve rehberlik edeceği gerçeğinden hareketle bu çalışmaya şehrin bir an önce ayağa kalması açısından engel olmak yerine her bir duyarlı hemşerimizin destek vermesi gerekir.