En tehlikeli fay dedi, saatler sonra deprem oldu!

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki'nin Türkiye'de en tehlikeli faylar konusunda yaptığı uyarılardan birkaç saat sonra Bitlis'te deprem oldu.

En tehlikeli fay dedi, saatler sonra deprem oldu!

Haberler.com’dan Melis Yaşar’ın sorularını yanıtlayan Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye’de mevcut deprem beklenen yerler olarak Marmara ve Bingöl, Karlıova, Muş, Bitlis noktalarını işaret ederek dikkatli olunması gerektiğini söylemişti. Uyarılardan yalnızca birkaç saat sonra Bitlis’te meydana gelen deprem çevre illeri tedirgin etti.

“BİTLİS LOKASYONUNA DİKKAT”

Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu ve her bölgenin tehlike altında olduğunu belirten Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, Haberler.com’dan Melis Yaşar’ın sorularını yanıtladı, Marmara’da büyük bir deprem beklendiğini ancak Bingöl, Karlıova, Bitlis lokasyonuna da dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

“BİNGÖL, TUNCELİ VE ELAZIĞ’DA SÜREKLİ DEPREMLER GÖRÜYORUZ”

Sunucu Melis Yaşar’ın, “Kahramanmaraş depremlerine baktığımız zaman, büyük deprem olmadan önce belirli aralıklarla bölgede sürekli depremler oluyordu. Şimdi baktığımız zaman da Bingöl, Tunceli ve Elazığ’da belli aralıklarla depremler görüyoruz. Bu bölgeler şu an için riskli bölgeler mi?” sorusuna yanıt veren Yoshinori Moriwaki, “Kuzey Anadolu Fay Hattı ve Doğu Anadolu Fay Hattı birleştiği Bingöl en tehlikeli nokta. Burada uzun zamandır büyük deprem yok. Son 3 yılda ara ara 5.0 şiddetine varan birçok deprem oldu ama 5.0 şiddetindeki bir deprem 7.0 şiddetindeki depremin 1000’de biridir. Dolayısıyla bu tarz depremlerin olması büyük bir depremin önüne geçmez.” şeklinde konuştu.

EN TEHLİKELİ BÖLGELER:

En tehlikeli bölgeleri sıralayan Moriwaki, “Türkiye’nin depremleri domino taşı gibi. Her zaman batıya doğru gidiyor. Ancak bazen bu durumun tersi olabilir. Dolayısıyla Bingöl, Karlıova, Muş ve Bitlis tehlikeli bölgeler. Marmara’da yine risk altında olan bir bölge.” dedi.

Bu uyarıların üstüne Bitlis’te 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi ve çevre illerde de hissedildi.