En Çok 'Beğen'i Kime?

Zaman zaman değişik kurum ve kuruluşlar tarafından açıklanan milletvekillerinin performansları ile ilgili raporlar ve milletvekillerinin paylaşımlarına vatandaş tarafından yapılan beğeni sayıları başarı için önemli bir gösterge sayılır mı? Hakimiyet'in ilimiz milletvekillerinin son 25 paylaşımı üzerinden yaptığı araştırmada ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

En Çok 'Beğen'i Kime?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekillerinin hem TBMM’de hem de seçim bölgelerindeki performansları, zaman zaman bazı dernek ya da medya kuruluşları tarafından değerlendirilerek kamuoyuna açıklanıyor.

Milletvekillerinin meclise verdiği soru önerge sayıları, söz alma sayısı, konuşma süresi ve daha birçok kriterler ele alınarak yapılan değerlendirme ile performans ölçümü yanında vatandaşın milletvekillerinin sosyal paylaşımlarına yönelik ilgisi ve beğeni sayısı da bir ipucu verebilir mi? Muhabirlerimiz işte bu sorunun cevabının izini sürdü. 

SON 25 PAYLAŞIM ÜZERİNDE ÇALIŞILDI
Hakimiyet Gazetesi olarak ilimiz milletvekillerinin yaptığı son 25 paylaşım üzerinde gerçekleştirdiğimiz araştırmada bazı milletvekillerimiz önemli oranda beğeni alırken, beğeni sayısı oldukça düşük milletvekillerimizin de olması dikkat çekti.

AK PARTİ’DE METİN BULUT ÜSTÜNLÜĞÜ
İlimiz milletvekillerinin yaptığı son 25 paylaşıma gelen beğeni sayılarında Ak Partili milletvekilleri arasında Metin Bulut birinci sırada.

Son 25 paylaşımında toplamda 6.402 beğeni alan Bulut’un bu tablodan çıkan ortalama beğeni sayısı ise 256 oldu.

Ak Parti milletvekilleri arasında ikinci sıraya Zülfü Tolga Ağar yerleşti. Son 25 paylaşımında toplamda 4.536 beğeni alan Ağar’ın ortalama beğeni sayısı ise 181 oldu.


Ak Parti Zülfü Demirbağ’ın son 25 paylaşımına toplam 4.067 beğeni geldi. Ortalaması ise 162.

Ak Partili milletvekilleri arasında en az beğeni alan milletvekili ise Sermin Balık oldu. Son 25 paylaşımına toplam 1.234 beğeni alan Balık’ın ortalama beğenisi ise 49’da kaldı.

EROL, DAHA ÇOK BEĞENİLİYOR

Ak Parti milletvekilleri arasında en çok beğeni alan milletvekili Metin Bulut olurken CHP Milletvekili Gürsel Erol’un son 25 paylaşımına toplam 27.248 beğeni geldi. Ortalama beğeni ise sayısı 1.089 oldu.

NEYİ İŞARET EDİYOR?
Milletvekillerinin paylaşımlarına yapılan beğeni sayıları, hem milletvekilinin etkinliği, çözüm üretebilirliği, halkla olan diyalog ve iletişimin ölçüsünü hem de sorun çözme ve problem giderme yönündeki performansını ortaya koyuyor.

Bu tablo aynı zamanda sorunları çözme ve ilgili bakanlık ve kurumlarda dile getirme noktasında hangi milletvekillerinin daha özgüven sahibi, daha etkili ve icra mekanizmalarında daha etkin olduğunu da ortaya koyuyor.

TEK ÖLÇÜ SAYILIR MI?
Milletvekillerinin sosyal medya hesaplarına vatandaşlar tarafından yapılan beğeni ve paylaşım sayıları elbette tek ölçü ve kriter değil. Milletvekillerinin halkla buluşma toplantıları, ziyaretler esnasında vatandaşın ilgi ya da ilgisizliği, yaşadıkları olumlu ya da gergin diyaloglar, ikna edebilme ve sorunları çözme konularında ortaya koydukları başarı ve halka verdikleri güven, Ankara ve Elazığ bürokrasisindeki etkiler ve yaptırım güçleri gibi özellikler de halkın değerlendirme kriterleri arasında yer alıyor.

YARIŞ VE ÖZEL GAYRET VAR MI?
Milletvekillerinin paylaşımlarındaki beğeni sayılarının kendilerinde nasıl bir duygu uyandırdığı, danışmanların bu sayıları artırma gibi bir gayretlerinin olup olmadığı, beğeni sayısının bir milletvekilinin başarısını ölçen önemli bir detay olarak görülüp görülmediği sorularının cevaplarını kamuoyu verecek. 

Beğeni sayısını önemli görenler kadar önemsiz bir ayrıntı olarak gören ve bir mana ifade etmediğini dile getiren milletvekilleri olduğu gibi, bu sayıları kendisi ve başarısı için önemli bir veri olarak görenler de var.