En Büyük Silah, İstişare

Yerel seçim süreci devam ederken  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, adayların isimlerinin belli olup olmadığı soruldu. Erdoğan da bu soru üzerine

En Büyük Silah, İstişare
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Daha 7-8 ay var. Bu kadar aceleci olursak yanlış olur. İstişare bizim en büyük silahımız. İstişaremizi kimlerle yapacağız? Teşkilatımızın tüm yetkili birimleriyle yapacağız. Ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları hepsiyle istişarelerimizi yapacağız. Önümüze onlar alternatif olarak hangi arkadaşlarımızı çıkarırlarsa, onların içerisinden birinci derecede İstanbul ve Ankara olmak üzere adımlarımızı atacağız.” diyerek hem yol haritasını hem de istişarenin önemine vurgu yaptı.

Ak Parti’nin 31 Mart yerel seçimleri öncesinde ince eleyip sık dokuduğu biliniyor. Seçimlere en iyi adayla gitmek gibi bir hedefi ve  bunun için adımlarını titizlikle atıyor.

Teşkilatlar, vatandaşlar ve kanaat önderleriyle yapılan istişarelerle birlikte yapılacak anket sonuçları Ak Partinin belediye başkanı adayını belirleyecek.

Genel merkezden gelen haberler ve Erdoğan’ın da bu tavrı gösteriyor ki yerel seçimlerde lobi ve bazı kliklerin dediği değil, halkın işaret ettiği isim aday gösterilecek.

Geçtiğimiz günlerde ilimizi ziyaret eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de benzer bir soru üzerine, “Cumhurbaşkanımızın bu konuda baktığı tek ölçü ve kriter var o da anket sonuçları” diyerek adresi halkın beğendiği ve anketlerde iyi çıkan isimler olarak göstermişti.

Ak Parti bu seçimlerde eski bakanları aday gösterme gibi  bir hata  yapmazsa büyükşehirleri de rahatlıkla alacak bir konumda.