'Emeğimin En Büyük Destekçisi Eşim ve Çocuklarım'

Kadınların, kendi emeği ile kazanç sağlayıp, iş hayatına adım atarak sosyal destek görmesi elbette başarı isteklerini ve azimlerini ikiye katlıyor

'Emeğimin En Büyük Destekçisi Eşim ve Çocuklarım'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kadınların, kendi emeği ile kazanç sağlayıp, iş hayatına adım atarak sosyal destek görmesi elbette başarı isteklerini ve azimlerini ikiye katlıyor. Bu bakımdan eşinin başarıya ulaşmasına destek olması ve saygı duyması oldukça önemli. Bu konuda bize gerek azmi gerek destekçi ailesi ile bir örnek teşkil eden Ankara’ da yaşayan Elazığlı Özdemir, el emeği ürünlerini hem yapmaktan hem de insanlara sunmaktan büyük mutluluk duyuyor. Bugüne kadar birçok kursa katıldığını söyleyen Özdemir: “Ben, 37 yaşındayım, evliyim. Ev hanımıyım ve 3 çocuğum var. Başlarda hobi olarak başladım bu işe. Çok severek yapıyorum ve yaptıklarımın da beğenilmesi üzerine satışını yapmaya başladım. Ankara'da girişimcilik sertifikası aldım.

 

Kurslara gidiyordum ve öğrendiğimin dışında kendime özgü bir el emeği ortaya koyup, bunu insanlara sunmak istedim. Kendi geliştirdiğim bir tasarım olan kurdele çanta yapımına başladım. Çanta yapımında kullandığım temel iki malzeme vardı: kurdele ve fermuar. Malzemeden ziyade farklı şekil ve desenler ortaya çıkarmak istiyordum. Bir çantayı dikmek ortalama iki saatimi alıyor. Yaptığım işin tamamen bana ait olması ve bir şeyler üretebilmem, ürettiğim şeylerin insanlar tarafından beğenilmesi mutluluk verici. Bugüne kadar birçok kursa katıldım; dikiş-nakış, ahşap boyama, tel kırma, mefruşat ve tablo yapımı gibi. Buralarda öğrendiklerimle kendi tasarımımı da geliştirmiş oldum. Aynı zamanda kendi işimi kurabilmek için de bir video kanalı açarak yaptıklarımı paylaşmaya başladım.

 

Yaptığım ürünleri birçok yerde sunabilme imkânım oldu. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğrencileri tarafından “Toprak Ana Hayata Uzanan Eller Projesi” kapsamında düzenlenen fuara katıldım. Ankara Altınpark’ta kurduğum stant ile yaptığım el emeği ürünlerimin satışını yaptım.” dedi.

 

Bilgi ve becerisini ortaya koyarak kendi emeği ile kazanan ve kazanmak isteyen kadınların başarıya ulaşmasını dilediğini söyleyen Özdemir, sözlerine şunları da ekledi: “Eşim bana, kurslara başladığım günden beri hep destek oldu.  Çocuklarımda ben bir şeylerle ilgilenirken bana yardım etmeyi çok severler. Kendi emeğimle bir yerlere gelebilmek, üretebilmek ve beğeniye sunmak çok güzel bir şey. Bu yüzden kendi emeğiyle kazanan kadınlara saygı duyarım ve desteklerim. Çok güzel işler başarıyorlar. Bende kendi işimi kurmayı çok istiyorum, yakın zaman da devletten destek alabilirsem kendime ait bir iş kurmak istiyorum.”